IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

9 спортни модела, които само изглеждат скромни!

Тези машини не носят престижни емблеми, но се представят впечатляващо

Когато заговорим за спортни коли и суперколи, в съзнанието ни неизменно изникват имена на производители като Ferrari, Lamborghini, Porsche и още неколцина "знатни" марки, които са се специализирали да създават едни от най-бързите, мощни и впечатляващи автомобили на света. И дотук!


Volkswagen W12 Nardo


От друга страна, имена като Ford, Volkswagen, Opel, Chevrolet и Renault, например, винаги са считани за масови производители на среден клас автомобили - хечбеци, пикапи, миниванове и прочее скучна "ширпотреба", която може да ни вдъхнови единствено с по-прилична цена (особено на вторичния пазар).

Но, в историята има показателни примери как "масовите" марки могат да създадат наистина уникални спортни машини и суперколи, с които да се опълчат доста сериозно на законодателите в сферата. В галерията ни ви представяме 9 примера за това, как да откриете суперкола, без да сте сноби по отношение на емблемите:

9 измамно скромни суперколи на масови марки (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Propov ( преди 2 години )
    Точно NSX е нещо като показно за направата на спортен автомобил през 90-те. Олекотен, пъргав и прецизен.И всичко тов без използване на космически материали и технолгии .Казва му се оптимизация. Това задържа цената ниска, и съответно потдръжката не е плашеща. А и Хонда искат да осребрят някак доминацията си във Ф1. Като добавим и хвалбите от идолът Сена и други топ пилоти, да Хонда изненадва големите на тяхна територия. В момента тази NSX е по скъпа от съответните Ферарита и тем подобни.
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Смех ( преди 2 години )
    Общото между задвижваният от V12двигател на BMW Макларън Ф1 и Хондата от статията е като общото между електрическа китара Гибсън Лес Поул и гъдулката на бай Мишо хоремакаджията.
  • #8
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ами тая хонда е с посредствени характеристики и някак си е далеч от макларън Ф1 с БМВ мотора с 12 цил. като възможности, технология и спортни успехи, както и от ферари. Единствено в смешния JDM шампионат за неудачници ако е участвала, ама в световни серии никви успехи. Бързи и яростни по японски ,само в киното силни иначе малолитражен смях и гюрултия.
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Само клиото спада в тази категория на скромните.
  • #6
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Car guy ( преди 2 години )
    @3анонимен: вдъхновението за Ферари е, че след тая Хонда почват да правят колите си да могат да палят всеки път, а за Макларън са ти обяснили. Аз лично не разбирам рендетата какво правят в тая класация, ама авторите тука ползват всякакви знайни и незнайни източници.
  • #5
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Цацар Гешев ( преди 2 години )
    Целия екип сте от някаква много тежка комуна...
  • #4
    15 rate up comment 4 rate down comment
    До №3 ( преди 2 години )
    Пич, прочети историята на Mclaren F1 и ще видиш, че първо те искат от Хонда да направят двигателя, точно защото са впечатлени от Honda NSX. Иначе за ферари нямам идея какво е общото.
  • #3
    9 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хондата била вдъхновение за Ферари и Макларън..аве какво вземате докато пишете подобни дивотии.
  • #2
    14 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    От всички изброени, половината нямат масто под това заглавие. Corvette, Viper, Ford GT, GT-R - кое им е скромното? Че е струват като Ферари и Ламбо? Автора, вземи се образовай малко преди да пишеш.
  • #1
    5 rate up comment 5 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Клиото е зловещо!