IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият пикап на Ford събра 100 000 поръчки

Отромнияят интерес към Ford F-150 Lightning е отчетен само за 3 седмици

Само за първите 3 седмици след официалния дебют дилърите на Ford в САЩ са получили повече от 100 000 поръчки за електрическия пикап F-150 Lightning, похвалиха се от компанията-производител. Огромният интерес се обяснява и от факта, че желаещите да купят електромобила трябва да внесат депозит от само 100 долара.


Ford F-150


Въпреки, че публиката приема доста възторжено F-150 Lightning, то няма как да бъде определен като рекордьор сред аудиторията. Само за седмица след дебюта на Tesla Cybertruck готовност да го купят изявиха над 250 000 човека, а към момента поръчките за пикапа на компанията на Илон Мъск надхвърлят милион.

Пикапът на Ford обаче има едно сериозно предимство. Базовата версия Pro струва 40 000 долара, като нейната задвижваща система развива 432 к.с. и 1051 Нм. Така тя е три пъти по-евтина от Tesla Cybertruck, но нейните продажби ще стартират едва през 2022 година. Дотогава Ford ще доставя на клиентите си само топ-версиите, при които цената започва от 70 000 долара.

Интересът на американците към електрическите пикапи накара Ford да се замисли сериозно върху пускането на по-малък модел, който ще е по-евтин от F-150 Lightning. Топ-мениджърите на компанията вече намекнаха за разработката на аналог на Maverick с електрическо задвижване.

Снимка: Ford

0 от 500
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    manolovv ( преди 2 години )
    Към коментар 2Ами това е пикап! Естествено, че е фермерски! Не е да се фукаш пред дискотеката!!!
  • #2
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Този тип автомобили са абсолютно непрактични за нас, това е фермерски автомобил, където да хвърлиш бала сено в легена. У нас не стават. Веднъж се качих в пикап и го разгледах отвсякъде, интериора семпъл, евтин, ок колата е работна приемам го, но задните седалки изобщо не стават за възрастни. Тоя леген отзад взема и доста от пространството на задните седалки а и липсата на затворен багажник където да си сложиш куфарите не ми допада.
  • #1
    1 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Големите настъпват, а от Тесла се поcpaxa. :)