IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

27-годишен Land Cruiser беше продаден за 136 000 долара

За всъдехода на Toyota дори наддаваха на търг

Новото поколение на Toyota Land Cruiser беше представено само преди дни, като на първо време ще се предлага само в Близкия Изток и в Русия, но не и САЩ. Именно там обаче беше сключена една от най-изненадващи сделки на пазара в последно време, след като произведен през 1994 година всъдеход от модела с пробег под 2000 км беше продаден на търг за солидната сума от 136 000 долара.


Toyota Land Cruiser FZJ80


Оказва се, че някой е извадил толкова пари за кола на 27 години, колкото струва чисто нов Mercedes-Benz G-Class. Зеленият Land Cruiser (поколение FZJ80)  е придобит от втория му собственик през 2020 година. Преди това колата е прекарала 26 години 26 години в колекцията на първия си стопанин, като всичко по колата е напълно оригинално.

Списъкът с оборудване включва заключващи се преден и заден диференциал, люк на покрива с електрическо управление, теглич, заден спойлер, багажник, антена, климатик и рейлинги на покрива.


Toyota Land Cruiser FZJ80


Под капака е разположен 4,5-литров редови двигател с 6 цилиндъра, развиващ 212 к.с. и 373 Нм. Тягата се изпраща към четирите колела с 4-степенна автоматична скоростна кутия с понижаващи предавки. За последно автомобилът е обслужван през 2020 година, ката са сменени ремъците, маслото и филтрите като и акумулаторът.

Тук обаче идва логичният въпрос – какво може да накара човек да си купи автомобил на 27 години вместо да избере чисто нов Mercedes-Benz G-Class, който ще струва горе-долу същата сума?

Още снимки на всъдехода - вижте в галерията:


Снимка: Bring A Trailer

0 от 500
  • #13
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Аз казах ( преди 2 години )
    До всички плюещи! Когато го покараш, но не по магистралата , а по калта и буците , тогава се изказвайте !
  • #12
    0 rate up comment 19 rate down comment
    До 13 ( преди 2 години )
    Не знам за пластмасите, ама японския гнилоч след 20 г. ще се е превърнал в купчина ръждив прах, както всички азиатски отпадъци.
  • #11
    5 rate up comment 8 rate down comment
    ADIDAS! фен ( преди 2 години )
    Пф, един БМВ седмак за тези пари. Хората тежък респект, ще замръзват като ме видят, слагам една верига на врата и никой няма да ми се прай на голяма работа.
  • #10
    2 rate up comment 18 rate down comment
    Смех ( преди 2 години )
    Нека да се замидлим как ли тази японска коруба проектирана когато компютърното проектиране беше много назад роботите и машините също а качествата в обработката на материалите бяха много назадКой луд ще тръгнеда ме убеждава че била по качествена от нова кола еле па от Г-класаНаистина има болни мозъци в БеГето
  • #9
    19 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Тук обаче идва логичният въпрос какво може да накара човек да си купи автомобил на 27 години вместо да избере чисто нов Mercedes-Benz G-Class". Какво ли? Простият факт че след 10 години Г-класата със скърцащите пластмаси ще е за скрап, защото ремонтите й ще струват повече от нея, докато този Ленд Крузер тъкмо ще е разработен.
  • #8
    18 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Момчета повечето стари модели в перфектно състояние струват много пари. А тва, че не спирате да плюете по марките извън Европа само говори колко сте се комплексирали в тия немски развалини.
  • #7
    6 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Каква класика, какво качество ако покарате тоя стар кош и след това подкарате чисто нов Mercedes-Benz G-Class, ще си помислите, че тия от Тойота ви мамят, че ви продават автомобил. 4,5 литров двигател с 6 цилиндъра, това е двигател като на ГАЗка от 1950г. Сигурен съм че ако пуснат анкета подаряваме ви джип и ви сложат от едната страна тоя стар кашон и G-класата от другата, 100% от анкетираните ще вземат Мерцедеса.
  • #6
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Какви Тойоти? Друго си е да домъкнеш един ноф фнос и да слизаш тежко пред кафенето..
  • #5
    19 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Грохнали са друг път! Това да не ти е немска кола..... Този модел специално е с невероятно високо качество на изработката! Материалите са първо качество. За двигател, ходова част, окачване да не говорим. Джипът е железен отвсякъде! Има такива на по 1 милион километра, карани на офроуд и дори и след 25 години експлоатация всичко по тях работи!
  • #4
    20 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Страхотен джип! Оригинална японска класика. Вече не се произвеждат катива качествени машини. Ако наистина е чисто нов на 2000 км определено си струва парите.Това е много по добро от Г класа! Много по добро и от новите джипове на Тойота. Който се занимава със джипове знае за какво става въпрос. Купувача е опитен и разбира за какво си дава парите. Тези джипове ще стават все по скъпи.