IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият хибрид на Ferrari с V6 ще се казва 486

Суперколата получава 700 коня и ще дебютира през есента

Премиерата на първият хибриден модел на Ferrari с V6 двигател ще се състои на автосалона в Мюнхен през септември, като вече са ясни и доста подробности за машината. Според американското издание Motor Trend, тя е изградена на напълно нова платформа, като носи кодовото име “F171”. Серийният вариант обаче ще се казва Ferrari 486.


Ferrari


Прототип на суперколата беше заснет по време на изпитания по пътищата на провинция Емилия Романя. Машината е с хибридно задвижване, като разделя една и също платформа с новото Maserati MC20. В нейната основа е 6-цилиндров двигател с двойно турбо, който е комбиниран с два електромотора.

Хибридната система на бъдещето Ferrari 486 ще може да се зарежда от електропреносната мрежа, което означава, че колата ще изминава няколко десетки километра само на ток. Задвижващият агрегат може да донесе до 800 к.с., но тъй като това е модел от начално ниво мощността му ще бъде ограничена на 700 к.с., за да се избегне вътрешната конкуренция с други коли на марката.


Ferrari


Според Motor Trend, наличието на два електрически мотора (по един на всяка ос) не изключва възможността за режим на задвижване на предните колела. Решението не е ново, тъй като се използва при друг хибрид на Ferrari – SF90. Там в определени фази на шофиране двигателят с вътрешно горене може да бъде изключен.

Снимки: Motor1

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Цацар Гешев ( преди 2 години )
    Тия еколози съсипаха автомобилостроенето с даунсайзинг и електрички и миксери. Това се случва защото, същите тези пишман еколози лапат пара от фирми, които са разбра ли, че могат да изкарват пара с ток, докато хората не се чатнат, колко ресурс е нужен за производството му, на производство на батерии, за добиване на редки метали за тях и още куп минуси... П. рости народ, слаба държава, обаче соросчетата се стремят да направят такъв цялия свят, докато заграбват с пълни шепи.
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    DX2 :)
  • #1
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Иван-Стоименов-Гешев ( преди 2 години )
    Ей, добре че е Фандъкова кмет, та да можем да си караме Ферарита у София, де нема и една дупка. Браво ГЕРБ!