IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко бързо се краде катализатор?

Операцията отнема по-малко от минута

Кражбата на катализатор се превърна в проблем, не само в САЩ, но и в световен мащаб. Но знаете ли колко лесно е да откраднеш катализатор от превозно средство? Кадри от видеонаблюдение от Вашингтон бяха публикувани в акаунта на местната шерифска служба в Twitter, като бързината на случващото се е наистина забележителна.


катализатор


Във видеото се вижда, как двама мъже излизат от бяла Acura TL и лягат под Ford F-250, за да извадят скъпоценния катализатор. Цялата процедура отнема по-малко от минута, като това включва не само откачването на устройството, но и връщането в колата и потеглянето.

От полицията съобщават, че крадците са използвали специални триони, за да отрежат катализатора. Органите на реда все още се опитват да идентифицират престъпниците, като дори е обявена парична награда за този, който успее да помогне с тяхното разпознаване.

През последната година кражбите на катализатори се увеличават с голяма бързина, като това се дължи на високата цена на материалите, използвани за тяхното производство. В някои райони на САЩ тези престъпления са са увеличи с 400% от 2019 година насам, като най-застрашени са хибридните модели на Toyota и Lexus, както и големите пикапи на Ford, които са по-удобни на крадците.

Снимка: Twitter

 

 

 

0 от 500