IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните коли на старо

Собствениците на тези марки и модели имат най-малко оплаквания от автомобилите си

Автомобилните производители са в постоянна надпревара за създаването на по-технологични превозни средства, като резултатът е появата на нови агрегати, които са все по-сложни. А това няма как да не се отрази на надеждността на превозните средства.


автомобили


Британското издание Whatcar направи класация на най-надеждните марки и модели, като включи в списъка автомобили, произведени през периода 2011-2020 година. Изследвани са общо 171 модела на 31 производителя, като за основа са взети данни от техните собственици – 13 000 души, които е трябвало да съобщят какви проблеми са имали с колите си през последните 12 месеца.

Повредите са разделени на 14 групи – климатик, акумулатор, каросерия, спирачки, двигател, електроника, изпускателна система, горивна система, скоростна кутия/съединител, информационно-развлекателна система/навигация, салон, електроника на двигателя, кормилно управление и окачване.

Най-надеждните коли на старо за 2021 година (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #7
    22 rate up comment 12 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 2 години )
    в такива класации за здравина и надеждност рено винаги взема първите места, обаче отзад-напред! И все е така последните 20години ...
  • #6
    21 rate up comment 23 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    По-простият автомобил може да е надежден ако се прави от японци, иначе си е същата трошка като по-сложният, щом го правят германци или французи.
  • #5
    22 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не е вярно,че по-простият автомобил е по-надежден, защото Тойота и Лексус продават много по-сложните хибриди,а са винаги най-надеждни. А не е примерно най-надеждна Дачия, Шкода или Фолксваген Голф дизел или 1.4 бензин.
  • #4
    22 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Момент, момент! Това някаква подигравка ли е? Къде са Рено? Класацията е купена.
  • #3
    29 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колкото по-просто е устроен един автомобил винаги ще е по-надежден. Да може и да не е топ с въздушното окачване и двойното турбо, но то и затова не се и разваля толкова често.
  • #2
    6 rate up comment 25 rate down comment
    none ( преди 2 години )
    От класацията, Волво до 2015, Лексус до 2017 и малолитражките на Киа / Хюндай. От Тойотките, РАВ4, Камри и Корола все още държат някакво качество. Сузуки са в процес на модернизация на моторите, че иначе излитат от европейският пазар, та ще видим след тази модернизация колко са надеждни. Хонда са само стара слава вече (не че още не са над средното ниво надеждност, но за парите които искат, в комбинация с покъртителният дизайн, не си заслужават според мен).
  • #1
    35 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Според критериите в нормалните държави , употребявани са автомобили произвеждани от 2015-2020 , 2013-2019 , 2012-2017.... А при нас ако моделът е от този век си е нов нов внос, от миналия век са само нов внос