IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните коли на старо

Собствениците на тези марки и модели имат най-малко оплаквания от автомобилите си

Автомобилните производители са в постоянна надпревара за създаването на по-технологични превозни средства, като резултатът е появата на нови агрегати, които са все по-сложни. А това няма как да не се отрази на надеждността на превозните средства.


автомобили


Британското издание Whatcar направи класация на най-надеждните марки и модели, като включи в списъка автомобили, произведени през периода 2011-2020 година. Изследвани са общо 171 модела на 31 производителя, като за основа са взети данни от техните собственици – 13 000 души, които е трябвало да съобщят какви проблеми са имали с колите си през последните 12 месеца.

Повредите са разделени на 14 групи – климатик, акумулатор, каросерия, спирачки, двигател, електроника, изпускателна система, горивна система, скоростна кутия/съединител, информационно-развлекателна система/навигация, салон, електроника на двигателя, кормилно управление и окачване.

Най-надеждните коли на старо за 2021 година (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #17
    56 rate up comment 10 rate down comment
    Муахаха ( преди 2 години )
    Пичове, повечето от вас карат коли преди 2011! Такива каквито в нормалните държави са отвът определението "стар автомобил"! Вижте, че класацията обхваща период от 10 години! А повечето от вас имат мнение изградено на 15-20 годишни коли, в повечето случаи претърпяли няколко катастрофи преди да стигнат рая в Дупница и Горубляне! Защо се пънете да коментирате изобщо??!?
  • #16
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Нисан 72 ( преди 2 години )
    Глупости
  • #15
    6 rate up comment 17 rate down comment
    Pip ( преди 2 години )
    Много *** статия, както винаги и още по *** класация. Проучването е направено като са запитани 13000 собственици на посочените автомобили. Малко звучи смешно на фона на над 700 милиона население.
  • #14
    17 rate up comment 14 rate down comment
    Бенц ( преди 2 години )
    Къде по дяволите ми е любимия Мерцедес.
  • #13
    16 rate up comment 8 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 2 години )
    Ако събирам газта, дето я п*каят под подобни класации фьенувити на ньемскити автумубили, мога да забогатея като Рокфелер.
  • #12
    18 rate up comment 35 rate down comment
    Фен ( преди 2 години )
    Мерцедес точка
  • #11
    20 rate up comment 8 rate down comment
    Бен Газара ( преди 2 години )
    Интересна класация, но само според държавите с високи доходи- коли още в гаранция считат за автомобил на старо.
  • #10
    14 rate up comment 46 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Гениите-жълтури така и не разбраха, че хибридите на Тойотка са в пъти по-прости и нискотехнологични от един стедностатистически европейски двигател, покриващ Евро 6, пък да не говорим за двигателите с 3 компресора на БМВ, които са на ръба на технологично възможното. Но като не си завършил и средно, така е. Тойотка защо не слага "високотехнологични" хибриди на най-спортния си модел, а взима бензинки от БМВ?
  • #9
    17 rate up comment 12 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    чичак дън си описал премеждията си на село с некое рено/неудачия ве?
  • #8
    26 rate up comment 45 rate down comment
    Чичо Митко ( преди 2 години )
    И какво има РАВ4?! Малко миризлива пластмаса и климатик, какво да му се счупи?!Мотор - мъртвец, е какво да му се повреди, като след 140 е някаква мъъъка страшна?!При 140 натискаш *** на 535д и се случват чудеса 3 л = 286 коня с две турбини и се чуди на къде да хване, мигат ESP чудо и кеф... а другото са некви японски недоразумения за пенсионери, а да и да не минете бързо през някоя дупка при пълно натоварване, че се усуква цялото купе, да и ако я чукнете по-силно пак се огъва цялото купе!