IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още един производител приключи с V8 двигателите

Hyundai спира да прeдлага такива мотори дори на премиум-марката си Genesis

Корейската компанията Hyundai повече няма да произвежда 8-цилиндрови двигатели, съобщава изданието Autodom, като се позовава на свои източници в ръководството на автомобилния гигант.


Genesis G90


В случая става въпрос за мотора с работен обем 5,0 литра, чиято мощност е 425 кс. и 520 Нм въртящ момент. Последният модел, на който се поставя този агрегат, е премиум-седанът Genesis G90. На него му предстои обновяване, като ще получи модерен турбомотор с 6 цилиндъра.

При обем от 3,5 литра, новият мотор ще развива 380 к.с. Максималният въртящ момент не се съобщава, но той със сигурност ще бъде по-голяма от този на V8 двигателя, чието производство ще приключи до края на годината.


Genesis G90


Според информациите, при фейслифта Genesis G90 ще получи и напълно електрифицирана версия. В момента Hyundai работи върху цяла гама задвижващи агрегати на ток, като флагманът на луксозния бранд Genesis ще получи най-мощния от тях.

Снимки: Hyundai

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Те тамън почнаха, а бързат да приключат безславно. Баси оксиморона корейски премиум ху...дай хаххххх смях в залата. Едва ли ще липсва на някой.
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    V8 ( преди 2 години )
    Те, Хюндай, отдавна са известни с богатата си гама V8. Един по-малко...ама то пък бил единствения...мъка...в Европа рязко ще паднат продажбите на лимузини и огромни джипове без техните V8...
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Абе ( преди 2 години )
    От 6-тицата по-хубаво няма - яко, тихо и достатъчно икономично !
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Почти ( преди 2 години )
    Аз съм си харесал sonata solar, ще я пускам такси. Чакам си на пияцата а тя се зарежда без пари.
  • #2
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Автомобилното бъдеще трябва да се остави на автомобилните инженери и на учените,а не да се ръководи от меки чиновници и политици,които измислят всякакви ограничения,за да могат компаниите да плащат и парите да са в гърлата на псевдо еко защитниците. Тия държавни субсидии за електромобили изглеждат като голЕма далавера,ама е един от многото паравани,за да скрие мръсните им игри.
  • #1
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Обективно ( преди 2 години )
    Жалко, много жалко! Дано синтетичните горива навлязат по-бързо в употреба и да послужат като ренесанс за V8 двигателите. Просто не е нормално, всичко живо да се хвърля на тия електрички, при положение, че няма нито читава технология хеле пък инфраструктура...