IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Москвич 2141" победи 6 германски спортни коли на драг

Съветската машина се справя дори с модели с над 500 конски сили (ВИДЕО)

Любопитно видео беше публикувано на YouTube-канала "Крутящий момент" (Въртящ момент), като в него са показани няколко необичайни съревнования на друг-ускорение. В надпреварите на 1/4-миля участват 6 германски спортни модела, чиято мощност е между 300 и 500 к.с., като всички те са победени от "Москвич 2141", оборудван с оригиналния си мотор.


Москвич


Все пак собственикът на колата, известен като чичо Вова, сериозно е поработил върху модернизирането на двигателя. Механикът е поставил усилени бутала и цилиндри, а също така и мощна турбина. Освен това, "Москвич"-ът е получил трансмисия и задно окачване от Audi S6, но собственикът му така и не разкрива какво е достигнатата мощност.

Съперниците на съветската машина са Mercedes-Benz G-Class с 300 к.с., Audi A7 с 310 к.с., Porsche Cayenne с 500 к.с., Audi S3 с 400 к.с. и две BMW M4, чиито двигатели развиват 450 и над 500 к.с.



Сериозната компания не смущава изобщо стопанина на "Москвич"-а, който се справя с всички германски коли. Дори когато BMW M4 и Audi S3 все пак успяват да изпреварят на финала бежовия 2141, още в следващия манш чичо Вова взима реванш.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #29
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Наско ( преди 2 години )
    Дайте времена да се посмеем дружно
  • #28
    17 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 1 коментар,а ти чули какво каза,че колата е правена за ежедневно каране и да издържа всички натоварвания и да е в най-добрия температурен режим за да бъде всичко окей и не е правена за драг състезания.Явно не разбираш руски език въобще щом пишеш глупости. А между другото освен сток коли имаше и доработени такива,но той пак им видя сметката,така че драмата е в твоята градина.
  • #27
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 23, ами гледай клипа и слушай и ще разбереш кое само не е руско/3-4 неща не са руски,другото всичко е руско/
  • #26
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 21,то и коментара ти е като акъла ти тоест ***. Чудя се след като не си разбрал как можеш да коментираш и даваш оценки или ти по картинките го правиш.
  • #25
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 14,Жоре,не заводски са ск и задно окачване,които са от Ауди,както и турбо-то,буталата и кобилиците на клапаните,като това води до поставяне на интеркулер,но той си е собствена разработка. Що се отнася до Москвич 4х4 ами има и модела е 410Н,да не говорим за малкия джип собствена разработка на Москвич произведен в много малка серия и спрян заради УАЗ 469. Явно не си толкова стар и неси чак толкова по колите разбиращ.
  • #24
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 6,ами като не разбираш руски не се изказвай бе ***.Двигателя си е изцяло негов,като са направени специални бутала за да издържат натоварването на голямото турбо и нови кобилици на клапаните пак заради това. Всичко останало си е негово,предното окачване е негово,а задното е взето от Алуди,другото си е негово дори салона е на Москвич.Точно този двигател не е от копията на БМВ. А по повод тези копия те са слагани на модел 401 след него на никой друг Москвич,а това са български измислици.
  • #23
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 7,ами ходих и да ти кажа много по-добре е от тук,хора приятни и вежливи/повечето/,чисто,спокойно и още много все хубави неща,а като се прибирахме дори при захода за кацане се вижда мизерията и то встолицата на Бг,което там просто няма как да стане,та дори и извън нея е прекрасно и хубаво. Лошото е това,че там не можеш да отидеш като в западнала Европа и да работиш,защото трябва да покажеш езикови умения и знания,за това и не ходят много там,защото нямат необходимото ниво на интелигентност.
  • #22
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Само селски клошари тука !?
  • #21
    3 rate up comment 11 rate down comment
    AMG ( преди 2 години )
    И какво му е руското , само ламарините ?
  • #20
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Фанетти Мазаглока ( преди 2 години )
    Аве велики български инженери ,аве светли умове ,аве гении извънземни ,дайте да видим вашите коли дето сте ги направили.Иначе големи умници