IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Хакери обявиха война на Илон Мъск

"Анонимните" обвиняват милиардера в прекомерно влияние върху криптовалутите (ВИДЕО)

Групата хакери Anonymous обвини шефа на компаниите SpaceX и Tesla Илон Мъск в прекомерно влияние върху криптовалутите чрез публикации в Twitter и пренебрежително отношение към инвестициите на обикновените хора. Посланието към милиардера беше публикувано в официалния YouTube-канал на организацията.



"Докато усилията на трудолюбивите хора се разрушаван от вашите публични истерии, вие продължавате да издевателствате над тях, докато седите в някой от вашите дворци. Може да се имате за умен човек, но сега ще срещнете някой, който ви е равен. Ние сме Anonymous. Ние сме легион. Ние идваме", се казва във видеото.

Хакерите уличават Мъск в лъжа, като поставят под съмнение желанието му да подобри световната екология. Според Anonymous, бизнесменът играе и от дете страни, тъй като търговията с криптовалути не може да подобри ситуацията с вредните емисии по света.

Публикациите на Мъск в Twitter силно влияят върху котировките на криптовалуите. През януари босът на Tesla спомена биткойна на страницата си в социалната мрежа, неговата стойност превиши 37 000 долара. По-късно обаче милиардерът все по-често споменаваше криптовалутата Dogecoin, което доведе до нейния ръст.


Илон Мъск


По-рано тази седмица бизнесменът се пошегува със своята "раздяла" с биткойна, като публикува емоджи с разбито сърце, към което прикрепи цитат от песента "In the End" на групата Linkin Park. В него се казва: "В края на краищата това не беше важно", а след публикация популярността на криптовалутата падна с хиляда долара.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500
  • #13
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Геро ( преди 2 години )
    Абсолютен ***, нещо като подобие на "вълкът от уолстрийт"Един ден ще падне от много високо ...Акциите му паднаха с 35% и все още не могат да се възстановят, повече от 3 месеца.Спекулира по всевъзможен начин, като критикува Биткойн, а неговата крипто, въздига ...Анонимните не се включват случайно .. скоро ще яде сопата :)
  • #12
    3 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 9: Погледни цените на ползвани Тесли и ще видиш, че обезценката им е в пъти по-ниска от тази на коли с ДВГ! Тези коли просто поддържат висока цена!!!
  • #11
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Гонзо ( преди 2 години )
    Мъск май този път настъпи мотиката и ще разбере някои неща, по трудния път! Време беше....
  • #10
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Заз ( преди 2 години )
    Мъск е гадно ЦРУ агентче което е лице на компании без да има никаква власт над тях.
  • #9
    10 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Чета си аз, че някаква си нова ТеслЪ, щяла да струва 120.000 гущера! Честно, има ли толкоз и...оти, които да кешат таквиз кинти, бе?! Влязох в БГ сайт за продажби на таратайки и, кво да видя?! За едни 20.000-50.000 лъвчета, мое си купите нещо свястно! *** били на двеста хилядарки. И, кво от туй? ТеслЪта на тез километри и пет лева няма да струва. Карах два месеца ТеслЪ. Това е една пластмасова и дрънкаща отвсякъде измислица! А в трафик, километрите се топят като лански сняг! Ай чао!
  • #8
    7 rate up comment 2 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Tesla Virtual Power Plant, SpaceX, StarLink, NeuraLink, OpenAi, Tesla PowerWall, Tesla Motors, Hyperloop, Boring Company, Supercharger global network...etc. Конгломерат от корпорации в ключови сектори, много по-голям от повечето държави.
  • #7
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    този не може да стъпи на малкия пръст на друг велик меринджей и визионер хауърд хюз
  • #6
    5 rate up comment 4 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Боли го Елън!
  • #5
    22 rate up comment 9 rate down comment
    до 4 ( преди 2 години )
    Мъск е едно лице, кукла на конци на един огромен проект, на който му трябва лице за да му предаде холивудски ореол и да подгрява легендата за успешната америкаска мечта! В редките моменти когато му изпускат юздите си проличава каква обикновенна друсалка е!Само наивник може да си мисли,че държава като САЩ ще опре цялата си космическа програма на такъв човек, без да има контрол над него! Излез от филма!
  • #4
    10 rate up comment 17 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Мъск като се надруса не знае какви ги говори, иначе спор няма, че е един от най-умните и предприемчиви хора на планетата и той променя света и всичко до което се докосне.