IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S счупи официалния рекорд на 1/4-миля

Топ-версията Plaid измина 402 метра за 9,247 секунди

Най-мощната версия на Tesla Model S - Plaid, постави световен рекорд на 402 метра (1/4-миля), като записа време от 9,247 секунди. На финала на отсечката електромобилът е развил 243 км/ч, съобщава изданието Electrek.


Tesla Model S Plaid


За сравнение, много по-скъпият и по-мощен Bugatti Chiron Sport успя да се справи с упражнението за 9,4 секунди, като скоростта му на финала беше по-висока - 254,3 км/ч. Само преди дни новата Rimac Nevera записа 8,6 секунди, но това постижение не е официално.

От Tesla твърдят, че Model S Plaid ускорява от 0 до 100 км/ч за 1,99 секунди и може да развие максимална скорост от 320 км/ч. Електрическият седан изминава около 624 км/ч с едно зареждане, а цените му започват от 120 000 долара.

Любопитното е, че тази версия на модела разполага със 7 места в салона. Разбира се, при пълно натоварване динамиката на електромобила е по-слаба.

Снимки: Electek

0 от 500
  • #32
    5 rate up comment 3 rate down comment
    JAY ( преди 2 години )
    Винаги е забавно да прочетеш драскащи лаладжии, каращи 15+ годишни дизели и газови глокници, виждали тесла само на паркинга пред мола, да дават акъл за сглобката или ускорението на Тесла! Имам удоволствието да карам модел Х(базовата батерия) вече 3 години и въпреки разни дребни проблеми(датчици във вратите, софтуер, отварянето на задна врата, разлика в размера на една от фугите на багажната врата) не бих я сменил за никое ДВГ. Не съм болен Теслист, нито фен на Мъск, но продуктът е добър.
  • #31
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Ааааааа ( преди 2 години )
    Неофициални не ги броиш, така ли? Ами като не ги броиш, къде видя и над 9 минути? Аз официални, над 9 минути не съм видял!
  • #30
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Стига бе? ( преди 2 години )
    "Електрическият седан изминава около 624 км/ч с едно зареждане" И как става тоя номер, 624км за един час, лети ли?
  • #29
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    #32, ей лъжец, нали ти казах, че те разпонзвам по опашатите лъжи. Това, че си неграмотен и не може да прочетеш Приложение 5 към наредбата, си е твой проблем. Там никъде не пише, че в жилищните сгради трябва да има 10% зарядни от паркоместата. Аман от неграмотници!!!
  • #28
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до 23 ( преди 2 години )
    Разпознаваш ми дедовия. Инвеститорите как ми реват на рамото от януари, че вместо да плащат по 7 кВт партида, треа да плащат по 30. Наредбата за 10% паркоместа със зарясни е факт, а ти, пак казвам, ми разпознаваш дедовия.
  • #27
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Ламбо Терминатор ( преди 2 години )
    Напишете в тубата "I Found a Plaid Model S! (Walkaround)" да видите предпремиерно как изглежда 1100-коньовото чудовище на живо!
  • #26
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 26 ( преди 2 години )
    И какво видя? 7.23 на Ринга видя ли го?
  • #25
    2 rate up comment 15 rate down comment
    JDM fan ( преди 2 години )
    Офффф. Рекорд... Не че нещо но как ще сравняваш примерно Супра с този вибратор?100% тази електричка няма да е серийна.Разликата в редовия шестак и *** вибратор е че на шестака като му забучиш голяма турбина, бутала и електроника става 1000+++++ а на електромотора резистори и кондензатори ли ще "тунинговаш"Очевидно тази статия е за реклама
  • #24
    7 rate up comment 0 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Пожелавам на всекиму такава четириместна кола с багажник и показатели!
  • #23
    5 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Все тая. Тесла си остава некадърно сглобен пластмасов ***. Като дойде време за електричка винаги ще предпочета модел на автомобилен производител, а дотогава ще си карам дизела и хич не ми дреме за пешаците дет тука въздишате по измамата на спекуланта.