IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Леви активисти подпалиха завода на Tesla край Берлин

Пожарът повреди електрически кабели на съоръжението

Германската полиция разследва пожар в строящата се край Берлин фабрика на американския производител на електромобили Tesla. Той избухна тази нощ, като отговорност поеха леви активисти, които разпространиха писмо в социалните мрежи, съобщава агенция Reuters.


фабрика Tesla, пожар


В писмото се твърди, че атаката е целяла да се прекрати снабдяването с електричество на строежа. А основната причина, която се се посочва е, че Tesla не е нито зелена, нито екологична, нито социална компания.

Това е поредният проблем с фабриката на производителя на електромобили край Берлин. Tesla вече беше обвинена в инсталиране на тръби, без да има разрешение за строеж. Освен, че е нарушение на германските разпоредби, това крие и риск от изтичане на отпадъчни води в местната мрежа за снабдяване с питейна вода.

Американският производител се разследва и за неплащане дори на минимална заплата на работниците на обекта. Те са поляци, като се твърди, че живеят в неподходящия условия. Работниците са настанени в общежития, в които няма как да се спазва социална дистанция и съответно се оказаха огнище на COVID-19.

На свой ред, от Tesla обвиниха местните власти в умишлено забавяне на работата по изграждане на фабриката. Съоръжението трябваше да отвори врати през юли 2021 година, но този срок беше изместен за началото на 2022 година.

Снимка: Electek

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Логиката на активиститепроизводството на соли не е еко, но пожаритеда
  • #15
    3 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Те по принцип Теслите се палят,а сега и завода им се пали,има нещо сбъркано. Екологичността на ел. автомобилите е по-добра едва когато са готов продукт,иначе изработката дори само на батериите е доста замърсяваща технология,а като се замисля,че в самите САЩ произвеждат едни мастодонти харчещи по 15-30+ на100 да ми прокарват екология малко нагло звучи.
  • #14
    9 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И като свършили работата подпалвачите се метнали на екологичните си дизелови фолксвагенчета и отпрашили към залеза с пълни джобове
  • #13
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Гоче, Гоче, какъв прогрес е 200 годишната технология на електричките? Ех,дано поне ви плащат нормално за толкова тролене.
  • #12
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    #11, ти да не си от Хитлер югенс? Значи човека като не харесва електричките задължително кара нафтова печка и слуша чалга. Ти сигурно щом ги харесваш си Нобелов лауреат и слушаш Щраус? 300 к.с. Тесла на цената на Голф 1,5 - яко си изкуглокигал, щом вярваш на такива простотии.
  • #11
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Гочето с голфа ( преди 2 години )
    Безсилието ражда насилие.Тези вместо да протестират срещу чорбаджиите си, че за два пфенинга повече изнесоха всичко в Китай, се опитват да спрат прогреса.
  • #10
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Обикновен българин ( преди 2 години )
    И от амазон са големи плащачи ,а бачкайте за най-богатите срещу мизерно заплащане !
  • #9
    6 rate up comment 10 rate down comment
    TSLA ( преди 2 години )
    Леви игри с десни пари. Безмитни Model Y и Model 3 и немският автопром е по очи. 7 места, 4х4, панорама, 300 коня на цената на Голф 1.5. Никой не иска това, освен всички немци
  • #8
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Петърчо като е прочел "леви " и е казал тази статия е за мен.
  • #7
    6 rate up comment 4 rate down comment
    до колегата 1 ( преди 2 години )
    Анонимнико , за сведение ,казва му се "предприятие" .