IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я серийната Dacia Bigster

Кросоувърът ще излезе през 2025 година с бензинови и хибридни агрегати

Румънският производител Dacia се готви да посрещне нов член в семейството си. Това е серийната версия на концептуалния модел Bigster, която ще се появи на пазара през 2025 година. Още сега обаче бяха разкрити снимки на производствения модел, които са били предоставени на Европейското патентно ведомство.


Dacia Bigster


От тях става ясно, какво да очакваме от бъдещия голям кросоувър, който явно няма да се отличава съществено от концепцията. Разбира се, някои елементи от дизайна са заменени с по-конвенционални части, но като цяло Bigster не се е променил.

Този модел демонстрира новата визуална идентичност на Dacia с предни и задни Y-образни светлини. Екстериорът на модела определено е по-смел от този на останалите автомобили на румънската марка, като някои детайли определено напомнят на Jeep или Skoda.


Dacia Bigster


Кросоувърът е изграден на платформата CMF-B, като Bigster ще се позиционира над Duster в гамата на Dacia. Дължината на автомобила, на който ще дебютира и новото лого на производителя, е 4,60 метра и това позволява превозването на 7 човека в салона. Допълнителните седалки ще бъдат опция.

По време на представянето на концептуалният модел, от Dacia обявиха, че той ще получи двигатели с вътрешно горене, както и хибридни агрегати. Съответно, Bigtsеr ще бъде оборудван със задвижване на четирите колела. Дизел в гамата не се предвижда, най-вероятно няма да има и изцяло електрическа версия.

Още патентни снимки на бъдещия кросоувър на Dacia - вижте в галерията:

Всичко това означава, естествено, че Dacia Bigster ще струва повече от Dacia Duster, но в същото време цената му ще бъде по-ниска от тази на конкурентите. Очаква се началното ниво да се предлага за около 20 000 - 25 000 евро.

Снимки: Autofacil.es

0 от 500
  • #23
    2 rate up comment 3 rate down comment
    бай брадър ( преди 2 години )
    И аз карам субару аутбек. Новата Дачия Дъстър карах на тестдрайв за 2-3 дена, и съвсем непредубедено подходих. Изводите - ОК в града, без претенции за качество но пък и с нормална цена. 4х4 - доста прилично в сняг и лед, разбира се не на нивото на субаруто но пък и разхода не е като на субаруто. Извън града - не бях се отказвал по средата на изпреварване от мноого години. Добре подредени предавателни числа, обаче до към 100-110 се справя криво-ляво, нагоре хич. Не бих сменил субару-то с Дачия.
  • #22
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Мда ( преди 2 години )
    25 000 евро ама с екстирте 55 000 Евро ... ще почакат!
  • #21
    5 rate up comment 0 rate down comment
    На вратата дръжката ( преди 2 години )
    За кво са ти бе.Намерил колата,че и дръжки иска:))))
  • #20
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "Ето я серийната..." и на снимките гледам колата без дръжки на вратите
  • #19
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До 8,това за Шкода и ФВ ли имаш предвид,защото тук сатава въпрос за Дачия от Рено,не за субпродукт от ФВ.
  • #18
    26 rate up comment 1 rate down comment
    v-1 ( преди 2 години )
    Смеете се тук, и се правите на големитие разбирачи, но съседите Румънци произвеждат и се развиват. Намерили са си добра ниша - евтини автомобили без големи претенции.Ние в БГ караме масово накъкви гробници, на които робуваме и половината им екстри и коне са отдавна умрели, ама дачиата не била кола.... смях в залата.Тази дачия незнам колко ще е успешна, но електрическата Спринг със сигурност ще е хит в европа като излезе.
  • #17
    6 rate up comment 5 rate down comment
    ТТТ ( преди 2 години )
    Прилича ми на китайски клонинг на Тойота Рав 4.
  • #16
    17 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ония със СубарутУ и разни подобни допотопни консерви - затегнат ли се екоправилата в България, както във всички останали европейски държави, ще купувате Дачии и ще се кълнете в тях.
  • #15
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Фичката ( преди 2 години )
    Напомня ми на Шкода, не знам защо.
  • #14
    6 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хахаха, много ме кефи цена от 20-25 000? , какво са 5 хиляди юро за бюджетна кола... С ниво на оборудване позволяващо някакво удобство и свестен двигател ще стигне 30 000? , и в тоя ценови диапазон не са единствената опция.