IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето я серийната Dacia Bigster

Кросоувърът ще излезе през 2025 година с бензинови и хибридни агрегати

Румънският производител Dacia се готви да посрещне нов член в семейството си. Това е серийната версия на концептуалния модел Bigster, която ще се появи на пазара през 2025 година. Още сега обаче бяха разкрити снимки на производствения модел, които са били предоставени на Европейското патентно ведомство.


Dacia Bigster


От тях става ясно, какво да очакваме от бъдещия голям кросоувър, който явно няма да се отличава съществено от концепцията. Разбира се, някои елементи от дизайна са заменени с по-конвенционални части, но като цяло Bigster не се е променил.

Този модел демонстрира новата визуална идентичност на Dacia с предни и задни Y-образни светлини. Екстериорът на модела определено е по-смел от този на останалите автомобили на румънската марка, като някои детайли определено напомнят на Jeep или Skoda.


Dacia Bigster


Кросоувърът е изграден на платформата CMF-B, като Bigster ще се позиционира над Duster в гамата на Dacia. Дължината на автомобила, на който ще дебютира и новото лого на производителя, е 4,60 метра и това позволява превозването на 7 човека в салона. Допълнителните седалки ще бъдат опция.

По време на представянето на концептуалният модел, от Dacia обявиха, че той ще получи двигатели с вътрешно горене, както и хибридни агрегати. Съответно, Bigtsеr ще бъде оборудван със задвижване на четирите колела. Дизел в гамата не се предвижда, най-вероятно няма да има и изцяло електрическа версия.

Още патентни снимки на бъдещия кросоувър на Dacia - вижте в галерията:

Всичко това означава, естествено, че Dacia Bigster ще струва повече от Dacia Duster, но в същото време цената му ще бъде по-ниска от тази на конкурентите. Очаква се началното ниво да се предлага за около 20 000 - 25 000 евро.

Снимки: Autofacil.es

0 от 500