IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW подготвя брутално M3

Версията CS ще е по-лека и ще получи механични скорости

Германският производител BMW е готов с нова, по-мощна и по-брутална версия на новото поколение (G80) на седана M3. Тя ще получи добавка CS (Competition Sport) към името си, като премиерата ще се състои до края на лятото, съобщава изданието BMW Blog.


BMW M3


Баварската компания ще използва съща рецепта, на която залага и при други CS-модели - като M2 CS и MCS. Основното при нея е намаляване на теглото на автомобила с използване на карбон и фибростъкло, което ще направи колата още по-бърза и агресивна.

Засега не е ясно, дали BMW M3 CS ще се предлага само със задно предаване или ще получи и задвижване на четирите колела. Очаква се, че мощността на 3,0-литровия бензинов туин-турбо двигател с 6 цилиндъра ще бъде увеличена с максимум 20 к.с. в сравнение със сегашната версия Competition, която развива 510 к.с.


BMW M3


Стандартното M3 ползва същия мотор, но с 480 к.с. То обаче се предлага с 6-степенна механична скоростна кутия, която не е достъпна за версията Competition. Затова пък, за радост на най-големите фенове на модела, бъдещото CS ще получи ръчни скорости.

В информацията не се посочва дали "братчето" на M3 - купето M4, също ще се предлага във версия CS, но няма причина това да не стане. Предишната генерация на двата модела получи такъв вариант, така че това не би трябвало да се променя и при новото поколение.

Снимки: BMW

0 от 500