IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Смяна на курса - Lamborghini преминава на хибриди и електромобили

Италианската компания представи новата си стратегия до 2030 година

Президентът и генерален директор на Lamborghini - Стефан Винкелман, представи пътната карта за електрификация на марката, която предвижда използването на двигатели с вътрешно горене само още 2 години. След това компанията ще се насочи към хибриди и електромобили.


Lamborghini


Планът предвижда общо 3 етапа за развитие на италианския производител на спортни коли, който е част от Volkswagen Group. Тази стратегия явно се отличава от всичко, което нейното ръководството твърдеше, че предстои да направи в най-близко бъдеще. Тя се състои от три етапа.

Първият е честване на двигателя с вътрешно горене през 2021 и 2022 година, като в този период ще бъдат представени специални модели, отдаващи почит да славната история на бранда. Съвсем скоро Lamborghini ще анонсира премиерата на два нови автомобила с V12 двигатели. Това обаче няма да бъдат изцяло нови модели, а версии на сегашните, като най-вероятно става дума за еволюция на Aventador.


Lamborghini


Втората стъпка е преминаване към хибридно задвижване, като през 2023 година ще излезе истинска суперкола със смесен агрегат (първият модел на марката - Sian, е в ограничен тираж от 82 бройки). Година по-късно цялата гама на марката ще бъде електрифицирана, като от Lamborghini обещават да запазят високата мощност, а увеличеното тегло да бъде компенсирано с използване на олекотени материали.

Компанията ще инвестира около 1,5 млрд. евро в хибридизация на своите модели, а в края на десетилетието ще бъде направена и третата крачка от плана - създаването на първото изцяло електрическо Lamborghini. До 2030 година производителят ще представи 4 модела изцяло на ток.


Lamborghini

Снимки: Lamborghini

0 от 500
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До 7 ( преди 2 години )
    Прав си,ненормалника с 10 ника,който има нулев социален живот и по цял ден виси тука:))))
  • #7
    2 rate up comment 0 rate down comment
    до предния ( преди 2 години )
    То от всичките 4 коментара 3 са на един екземпляр!
  • #6
    2 rate up comment 1 rate down comment
    FERRAR ( преди 2 години )
    Римац и Тесла викаш?!Ти глей от Феррари ко ще представят скоро,ще видиш какво е технология!
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    #1 ( преди 2 години )
    Пак ли с това Верту бе?!Взе да омръзваш вече!
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    до 1 ( преди 2 години )
    О, да! Порше взеха готова технология от Римац срещу 10% акции. Който е гледал Mondays with Mate, знае колко безумно много работа и войска инженери трябват, за да се създаде задвижване на електрически хиперкар. И много опит точно в тая област (клетки, контролери, термално управление, векторна тяга). Все неща, които никой производител в света освен Rimac и Tesla няма! Това е реалността. Който иска да свиква, който не - да си живее в негова алтернативна реалност.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Нищо чудно ( преди 2 години )
    Какво да очакваме от немец с име на винкел!?!?
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Jojo ( преди 2 години )
    Ламбо на ток-секс ....ама с надуваема кукла
  • #1
    6 rate up comment 9 rate down comment
    1 ( преди 2 години )
    Тези ще отидат при Верту, с тяхните поръчкови телефони.В ерата на двигателите с вътрешно горене бяха лидери, ама сега е 21 век.