IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

"Лосовият тест" се оказа проблем за Skoda Octavia

Новото поколение на модела не успя да се справи с изпитанието (ВИДЕО)

"Лосовият тест", който имитира заобикалянето на внезапно появило се на пътя животно, се оказа проблем са новото поколение на Skoda Octavia. Чешкият модел беше тестван от екипа на YouTube-канала km77.com, като не успя да се справи с изпитанието с нужната скорост.


Skoda Octavia Лосов тест


За да се счита тестът за успешен, автомобилът трябва да успее да заобиколи препятствието и да се върне обратно в траекторията си със скорост от 77 км/ч., при това без да удари някой от конусите. В случая, Skoda Octavia се справи при 74 км/ч, но след това удари два от конусите.

При по-ниските скоростни чешкият лифтбек, макар и доста трудно, успява да се вмести в обозначенията на полигона. При 75 км/ч обаче Octavia закачи едно от колелата още при първата си маневра.



Така "Лосовият тест" взима поредната си жертва сред популярните модели на пазара. Изпитанието се оказва проблем за автомобили от различни класове, дори и за такива, които могат да се похвалят с високи продажби.

Снимка и видео: km77.com

0 от 500
  • #49
    6 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Алпина поне е със средно разположен двигател, на Октавия какво й е оправданието? А да забравих, шофьора не можел да кара масовката на ФВ и гумите били Bridgestone. Сигурно и вятърът е бил в неправилна посока. Смех.
  • #48
    13 rate up comment 20 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Кое е лъжа за Камри? Че е по-скъпа кола, по-скъпа е, че е по-красива, по-красива е, че е по-здрава, по-здрава е, че е по-луксозна, по-луксозна е. При пряко сравнение Камри е баровски автомобил,а Пасат работническа кола. Като интериор Пасат е трагичен сравнен с луксозното Камри!
  • #47
    12 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Колеги, Пасат е пошла кола с части от Шкода, само че дори в ТЮВ ауто репорт е след Шкода, тоест Пасат е по-голяма трошка.
  • #46
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Лос ( преди 2 години )
    Даже и това взема теста по-бързо от хипер-супер "спортното" алпинче, маде ин рено!
  • #45
    7 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Еми Октавия е същата като Пасат ползват еднакви двигатели ,скорости,всичко. Само цената им е различна. Octavia RS e същия мотор, но дефорсиран на 245 коня и е с 20 000 лв. по-евтина, и разбира се по-красива и по-спортно изглеждаща.
  • #44
    9 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Твоят чичковски Пасат хич не ме интересува- грозна кола за пенсионери. И си е дърводелска кола - спрян до Тойота Камри изглежда като колата на бедняка, и е такава.А Королата е доста по-качествена от трошката Пасат.
  • #43
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    Кви бизнес клиенти ще си вземат Корола бре, те и за таксита не стават, прекалено са дървени. Отварям и гледам Пасат 2.0 тси 280кс за 85к... Къде е същата Октавия? Ама то нямало...нали бяха еднакви? За Тойотата ...по добре нищоОтносно моя Пасат, позна на много километри е, показва около 34к, толкова за 2г
  • #42
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Vayk , интересно тогава БМВ М235 на какво шаси му е сложена каросерията,че не минава на лосовия тест с по0висока скорост от 68км/ч.???
  • #41
    12 rate up comment 5 rate down comment
    VAYK ( преди 2 години )
    Увеличените размери на каросерията сложени върху шаси предназначено за автомобил с размерите на Голф, А 3 и Леон взимат своята жертва!!!
  • #40
    6 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Лосовият тест стана популярен, когато навремето първото поколение на А класата на мерцедес се беше преобърнала на този тест, заради което и поставиха серийно есп. Във видеото с октавията колата не се преобръща. На моята октавия 2, която карам вече 16 години, есп-то никога не се е включвало, а навремето - 2005г. доплатих за тази ел. система.