IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Model S счупи световния рекорд на 1/4-миля

Електромобилът е изминал 402 метра за 9,23 секунди

Всички знаят, че Tesla Model S е много бърз, дори когато не се движи в най-мощния си режим Ludicroius. Обновеният Model S Plaid е още по-бърз, като от Tesla твърдят, че тази версия ще ускорява от 0 до 60 мили (96 км/ч) за по-малко от 2 секунди. Това не е доказано, тъй като клиентите все още не са получили своите автомобили.


Tesla Model S


Ако това се окаже вярно, Tesla Model S Plaid ще бъде най-бързият сериен автомобил в света. Според изданието Drive Tesla Canada, което се позовава на анонимен източник, посоченото време е вярно, като то вече е постигнато в реални условия. Засега обаче няма потвърждение нито от Tesla, нито от някой друг.

Информацията сочи, че по-рано тази седмица Model S Plaid е постигнал 9,23 секунди на 1/4-миля (402 метра) на пистата в автоклуба Famoso Raceway в Бейкърсфийлд (Калифорния), като скоростта на финала е била 244.8 км/ч. Подробности не се съобщават, като не е ясно дали колата е била със стандартно оборудване, няма и видео на пробега.


Tesla Model S


В сайта на Tesla обаче се посочва, че Model S Plaid изминава 1/4-миля за 9,23 секунди при 249,4 км/ч, с което се потвърждава изнесената информация. Към момента официалният световен рекорд принадлежи на Dodge на Challenger SRT Demon - 9,65 секунди. Това време е постигнато от производителя и повтарянето му в реални условия е невъзможно.

Снимки: Drive Tesla Canada

0 от 500