IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford ще плати милион долара за грешка в реклама на Mustang Mach 1

Представители на марката обещавали несъществаващи функции на клиентите

Компанията Ford пусна на пазара в Австралия спортния Mustang Mach 1, като в рекламните материали, посветени на модела, били посочени редица опции, които в действителност са недостъпни за модела. Като разбрали за лъжливата информация, клиенти вдигнали скандал, който ще бъде потушен с компенсация в размер на 1 милион австралийски долара (около 770 000 щатски долара).


Ford Mustang Mach 1


Според рекламата, жителите на Австралия могат да си купят Ford Mustang Mach 1, който още в базовия си вариант е оборудван с адаптивен круиз-контрол, заден парктроник и фарове срещу мъгла. Оказва се, че тези опции са достъпни за обикновения Mustang, но не и за спортния Mach 1. Причината е, че допълнителните аеродинамични детайли по каросерията не позволяват поставянето на сензори, които са нужни за посочените функции.

Научавайки за грешката, местни жители изказват недоволството си в социалните мрежи, като принуждават австралийското подразделение на Ford да признае грешката си. Като компенсация компанията предлага на клиентите да тестват безплатно Mach 1 на писта, а също така и обслужване на модела в продължение на 3 години.

Програмата за техническо обслужване на този модел предвижда посещения в сервиза при пробег от 15 000, 30 000 и 45 000 км. Цената на всяко е 1500 долара (1155 щатски долара), което с оглед на планираните продажби на Mustang Mach 1 в Австралия означава около милион долара загуба за компанията.

Снимка: Ford

0 от 500