IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Toyota Land Cruiser 300 все пак ще получи V8

Двигателят с двойно турбо ще се поставя на версията GR

Смяната на поколенията на Toyota Land Cruiser ще се състои през тази година, като предстои да дебютира версията с индекс 300. Досега се считаше, че тя ще остане без V8 двигател, като той ще бъде заменен от V6 с турбо и от хибриден агрегат.


Toyota Land Cruiser 300


Според изданието Carsguide, в патентното ведомство на САЩ е подаден документ, който свидетелства за наличието на V8 двигател в гамата на модела. Моторът е напълно нова разработка и е оборудван с две турбини, които са разположени над цилиндрите. Това означава, че той ще бъде използван за големите модели на Toyota - такива като всъдехода Land Cruiser, а също така Sequoia и пикапа Tundra.

Съобщава се още, че в стандартното оборудване на Land Cruiser 300 ще влязат дизелов агрегат с работен обем 3,0 литра, развиваш 309 к.с., и и 3,5-литров бензинов мотор с две турбини и мощност 420 к.с. Двата двигателя ще се предлагат само с 5-степенна механична скоростна кутия.


Toyota Land Cruiser 300


Новият V8 с две турбини, който ще се поставя и на модели на Lexus, ще бъде предлаган единствено за най-скъпата модификация - GR. Тя ще се различава от стандартния Land Cruiser и визуално, а също така ще получи модернизирани трансмисия и окачване.

Снимки: Carbuzz

0 от 500