IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW е най-популярната марка в интернет в Европа

Друг автомобилен бранд е лидер сред българските потребители

Кои са най-популярните автомобилни марки сред ползващите интернет хора в Европа? На този въпрос се опитаха да дадат отговор анализаторите от агенция Picodi.com, които изследваха търсенията за 64 марки през последните 4 години в системата на Google (на основа на използваните архивните данни на Google Keyword Planner).


интернет - търсене


Проучването обхваща всички държави в Европа с изключение на Андора, Малта, Монако, Сан Марино и Ватикана. На първо място се оказва марката BMW, която е лидер в 15 държави. Сред тях са Великобритания, Германия, Австрия, Унгария, Естония, Сърбия, Черна гора и Македония.

Втора по популярност е Mercedes-Benz. Те се оказва най-търсена в 10 държави, като сред тях са Португалия, Люксембург, Белгия, Русия, Албания и др. На трето място се нарежда Toyota, която е предпочетена в Латвия, Литва, Полша, Гърция и България.

Равен резултат отчитат Volkswagen и Tesla, които вече спорят на пазара на електромобили. Американският производител печели в Ирландия, Лихтенщайн, Норвегия и Швейцария, докато германският е на първо място в Испания, Италия, Беларус и Украйна.

Към автомобилите на Hyundai най-голям интерес проявяват в Чехия, Словакия и Исландия, докато в края на класирането се нареждат френските марки Peugeot и Renault, както и шведската Volvo. Peugeot е предпочетена от датчани и французи, Renault се търси най-вече в Турция, а Volvo - в Швеция.

0 от 500
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Много ограничено мислещи колеги! Като абсолютен лидер по търсене в нета в света е Мустанг, в челото са също Ферари , Ламбо, Тесла. Става дума за, че тези коли предизвикват интерес, любопитство, популярни са. Вашата логика с търсенето на части и реването е точно прогнилата БГ комплексарщина. Аз карам Мазда и като има нещо ходя в сервиз. Влизам да чета и гледам и да помечтая за БМВ, за Ферари, Ламбо, Мазерати , Ягуар.. Мисля че така е при нормалните хора. Статистиката го доказва.
  • #2
    8 rate up comment 3 rate down comment
    RD ( преди 2 години )
    Аз ако бях диктатор, щях да забраня в страната да се кара друго освен БМВ.
  • #1
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Пропов ( преди 2 години )
    Еми точно това е. Купуваш си Дачиа и си дотам. Същото е с Тойота. Има един виц:Купуваш си Тойота, пъхаш я в гаража. След няколко дни отиваш пак да си купиш. Защо? Защото вече си я забравил другата в гаража.Ако не си схванал - тотално безлични и лишени от емоция коли. Даже собствениците им не се интересуват от тях!