IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Alpine пуска нова лимитирана серия от топ-модела си

Версията Legend GT е базирана на най-мощния вариант - A110S

Alpine представи възродената версия Legend GT на спортиста A110. След успеха на едноименното издание през миналата година, подразделението на Renault планира да пусне нова лимитирана серия от 300 автомобила, които ще имат гама от нови дизайнерски елементи и обновено и по-богато оборудване.


Alpine A110 Legend GT


Най-важното при новия Alpine A110 Legend GT е, че този път версията ще е базирана на най-мощния модел в гамата - A110S, а не на по-конвенционалната машина. Така, 1,8-литровият турбомотор ще е с максимална мощност от 292 конски сили (вместо 250), като ще позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,4 секунди, при електронно ограничена максимална скорост от 250 км/ч.

Специалният модел ще се предлага ексклузивно в две цветови комбинации: сребърна окраска Mercury Silver на купето, в комбинация с черен кожен салон или синя Abyss Blue каросерия с кафеви кресла и елементи на салона. Специална табелка под централната конзола ще отбелязва номера на всеки произведен автомобил от общо 300-те предвидени.

Сред отличителните акценти в Legend GT са 18-инчови уникални джанти, златисти спирачни апарати, спортна изпускателна система и LED задни светлини. В базовото оборудване влизат още преден и заден паркинг сензор, камера за заден ход и премиум аудиосистема Focal.


Alpine A110 Legend GT


В интериора, извън специалните цветове на салона, акцент са още спортните седалки Sabelt, с 6 позиции за настройка, уникален за модификацията спортен волан, различни детайли от карбон и медни нишки и др.

Както и останалите модели на Alpine, Legend GT ще може да бъде поръчано през фирменото приложение за смартфон с депозит. Ако решите да се откажете, от компанията ще ви върнат цялата сума по депозита. Споменавайки суми, цената на новата модификация започва от 71 600 евро или с 2500 повече от A110S.

Повече снимки на Alpine A110 Legend GT вижте в галерията:

0 от 500