IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бензин срещу ток - BMW M8 се състезава с Porsche Taycan Turbo S

В надпревата участват още два баварски спортни модела (ВИДЕО)

YouTube-каналът Track Day публикува видео, в което се състезават бензиново BMW M8 Competition Convertible и eлектрическото Porsche Taycan Turbo S. В надпреварата участва още два автомобила - BMW M6 Competition и модернизирано BMW M240i.


BMW M8 се състезава с Porsche Taycan Turbo S


Гвоздеят на надпреварата е именно противопоставянето на двата най-мощни модела, които се отличават с много лукс и високи технологии. Баварското купе представлява духовен приемник на M6, но го превъзхожда по всички показатели. Двата модела разчитат на 4,4-литров V8 с двойно турбо, но M8 има 625 к.с. под капака и система за задвижване на четирите колела, докато M6 разполага с 600 к.с., а задвижването е към четирите колела.

Напълно логично M8 печели срещу M6, но далеч по-интересно е състезанието срещу Taycan Turbo S. Първият електромобил на Porsche е с 272 кг. по-тежък от BMW M8, но е и много по-мощен - 750 к.с. и 1049 Нм. Taycan Turbo S също има задвижване на четирите колела, като компенсира теглото си не само с по-мощния агрегат, но и с това, че въртящият момент е на разположение на шофьора веднага при потегляне.



Финалната гонка е между сериозно модернизирано M240i и голямото BMW M8. Трябва да се отбележи, че това M240i разчита на двигател с 650 к.с. и механична скоростна кутия, като е със задно предаване, така че резултатът едва ли е изненадващ.

Снимка и видео: Track Day

0 от 500
  • #5
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ахаа, ясно значи! А мармот един виждаш ли?
  • #4
    1 rate up comment 2 rate down comment
    до 2 ( преди 2 години )
    За който сега каца на Земята: едно поколение изсмука нефт за 3 милиарда години назад. Похлупак отровни газове над града се нарича СМОГ. Кранчето се спира (ЕК въвежда въглероден данък и литъра минава 3 кинта), ауспуха се запушва (забрана за продажба на ДВГ коли от 2030) - кой карал - карал. Кой не е карал - да е карал. А на бавареца колко лошо му скъсаха шортитее... Дойде една електричка с втора предавка и ги изтреби всичките!
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Ji ( преди 2 години )
    Малкото БМВ ще изяде Поршето ,а М8 нормално да падне ,Поршето е с над 150 коня отгоре ,общо взето неравностойна битка
  • #2
    3 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ти си рядко заблуден човек! Защо си си втълпил, че виждаш в бъдещето!?! Само не ми казвай, че си чел, гаранция съм прочел повече от тебе!
  • #1
    12 rate up comment 4 rate down comment
    край ( преди 2 години )
    Тока ще бъде задължителен - двг ще бъде забранен.Това е положението Минке.Който успее да вземе завоя - успее - който не - отива в историята при Нокия.*** ууубаво ревали V8 - 12 *** убаво набирали, *** тока малко му бил пробега *** тока не бил екологичен. Господарите на света са го решили вече така че излишно се напиняте.