IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot също готви крос-купе

Бъдещото 308 Cross ще се конкурира с Renault Arkana

През март Peugeot представи новото поколение на компактния хечбек 308, а сега предстои премиерата на комбито. Догодина семейството ще бъде попълнено от още една модификация - купеобразен кросоувър, който може да получи името Peugeot 308 Cross.


Peugeot 308


По данни на изданието Motor.es, този автомобил ще излезе на пазара през първата половина на 2022 година, като засега носи заводски индекс P54. Неговият основен конкурент на пазара ще бъде европейската версия на Renault Arkana. Очаква се, че в Германия цените на модела на Renault ще стартира от 27 850 евро, като толкова ще струва и крос-купето на Peugeot.

Засега не е ясно, как ще изглежда автомобилът, но дизайнерите на Motor.es предложиха свое виждане. Ако се съди по него, предната част на модел ще остане същата като при 308, като единствено ще бъдат разширени калниците. Също така по периметъра на каросерията ще се появят и пластмасови предпазители.


Peugeot 308


Задната част ще получи полегат покрив, докато интериорът няма да бъде променян в сравнение със стандартния модел. Крос-купето ще получи виртуален приборен панел с 3D-ефект, който се предлага за топ-версиите на 308, а също така и 10-инчов екран на мултимедийната система.

Бъдещият модел ще се предлага само с електрифицирани двигатели. Това означава "меки хибриди" с бензинов двигател и 48-волтов стартер-генератор, а също така и зареждащи се хибриди, развиващи 180 и 225 к.с. Във втория вариант това означава комбинация от 1,6-литров бензинов турбомотор PureTech с 4 цилиндъра и електромотор със 110 к.с.


Peugeot 308


Не е изключено, бъдещото крос-купе на французите да получи и друго име - 3008 Cross. Повече подробности предстои да бъдат обявени, тъй като официалната премиера на модела е планирана за следващата пролет.

Снимки: Motor.es, Peugeot

0 от 500
  • #1
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не се ли пресити вече пазарът и всички ***-клиенти от тия псевдо-купета. Кога пак ще направите нещо елегантно поне колкото 406?