IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW демонстрира звука на спортната версия на i4

Носител на "Оскар" е създател на шума от електромотора (ВИДЕО)

Германският производител BMW публикува видео, на което е записано как звучи спортната версия на електромобила i4. Звукът е дело на композитора Ханс Цимер, който е печелил "Оскар".


BMW i4


Серийния i4 е вторият електрически модел от ново поколение, който BMW ще включи в гамата си. Още през март компанията показа стандартния автомобил, като се очаква, че той ще получи и версия, разработена от M-подразделението на компанията. Очакваше се, че той ще звучи като новото M5, но нещата се оказаха различни.

Оказва се, че всички електрически модели на BMW M ще притежават уникален звук, композиран от Цимер. Във видеото той се чува съвсем ясно, като се увеличава в края на записа. Това предполага по-високи нива на мощност и ускорение, като има и собствена версия за превключване на скоростите.

Това, вероятно, няма да се хареса на феновете на класическите модели на баварския бранд. От BMW посочват, че "тишината на електрическото придвижване осигурява безпрецедентно ниво на комфорт, но едновременно с това води и до загуба на емоции". Затова и е създаден уникален звук за електрифицираните модели на BMW M, които са заредени с допълнителна емоция.



Във видеото се казва още, че звукът от работата на електромотора ще се променя в зависимост от режима на движение, който е избран. Съответно, по време на ускорение той ще се променя постепенно, като се усилва.

Снимка и видео: BMW

0 от 500
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Свалям десен подкалник и предна броня, дърпам жиците на тая простотия и се радвам на вятъра
  • #4
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Този ако беше пръднал и се беше записал можеше да имат много по-жив и реалистичен звук. Тъкмо щеше да и отива на колата!
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Основният проблем на електрическите автомобили е дистанцията която могат да изминат с едно зареждане. Дайте да я намалим допълнително като инсталираме високоговорители отвън (които добавят тегло) и колкото по-бързо караме (което и без това натоварва силно батерията), нека да харчим и повече ток за по-силен звук.
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Доста джендърска история...
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    AAV ( преди 2 години )
    Значи... новите коли, освен от счетоводители, ще се създават най-вече от IT специалисти и... композитори :)