IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пилот от F1 прави последните настройки на Alfa Romeo Giulia GTA

Антонио Джовинаци лично проверява и двете версии на италианския суперседан

Пилотът на отбора Alfa Romeo Racing Formula 1 - Антонио Джовинаци, лично е правил настройките на топ-версията на седана Giulia, която получава добавка GTA към името си. Едва след неговата проверка и евентуалните промени, които той прави, клиентът получава автомобила си, съобщиха от компанията-производител.


Alfa Romeo Giulia GTAm


Буквата "А" в съкращението GTA означава "Alleggerita" (олекотена), като от Alfa Romeo твърдят, че теглото в сравнение с досегашната топ-версия Quadrifoglio e намалено със 100 кг. Двата вариант на Giulia GTA ще бъдат произведени в ограничен тираж от 500 бройки, като вторият - GTAm, отдава почит към едноименния модел от 60-те години на миналия век.

И двата автомобила разчитат на 2,9-литров туин-турбо V6 двигател с кодово име 690T. В основата му е V8 моторът F154 на Ferrari, като развива 540 к.с. По този показател Alfa Romeo Giulia GTA изпреварва новото BMW M3 и Mercedes-AMG C63, който е с V8 двигател.


Alfa Romeo Giulia GTAm


Всеки автомобил от серията може да се похвали с изпускателна система Akrapovic, дифузьор от въглеродни нишки, по-широки колела и агресивни настройки на окачването. Разлики има в екстериора и интериора, в който италианците залагат на алкантара. При версията GTAm освен 6-точкови предпаpни колани се предлага и специален пожарогасител.

Всички тези промери, разбира се, се отразяват и на цената на двата свирепи седана. Alfa Romeo предлага Giulia GTA и GTAm съответно за 176 500 и 181 500 евро.

Още снимки на суперседана на Alfa Romeo - вижте в галерията:

Снимки: Alfa Romeo

0 от 500
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    "от Alfa Romeo твърдят, че теглото в сравнение с досегашната топ-версия Quadrifoglio e намалено със 100 кг" - Тамън като седне един шкембелия зад волана и все едно нищо не са правили по олекотяването, хахаха.
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ще й дишат прахта феновете на Бмв, хаха
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Гошко ( преди 2 години )
    До 6 Не можеш да сравняваш коли разлипен клас... D и Е... Също така 2.9 V6 на задно и 4.4. V8 4х4.... На драг М5CS може и да бие, но на писта 2 тоновата крава е умряла срещу QV, а какво да говорим за GTA или GTAm...До 7... Ходи се образовай малко... Ателието и Джулия са абсолютно нови, създадени от нищото автомобили с нови мотори, качване и т.н.... Няма други автомобили на тяхната платформа... Това не са 156 или 159....
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Kick ( преди 2 години )
    ГТАм в момента в който излезе с номера и може да се продаде с поне 30-40% печалба!
  • #4
    2 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ако съм собственик на автосервиз може и да си взема алфа.
  • #3
    17 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Без съмнение много добра покупка. Един ден музеите ще дават милиони за такива коли.
  • #2
    17 rate up comment 1 rate down comment
    Sameman ( преди 2 години )
    Автомобил, готов за инвестиция. Само ще му се качва цената.
  • #1
    23 rate up comment 1 rate down comment
    toto ( преди 2 години )
    Кола огън