IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Марките, които ги очаква добро бъдеще

Тези производители бързо се приспособяват към новите условия на индустрията

Преди няколко седмици анализ на изданието Autocar посочи премиум-марките, които са в сериозна опасност заради новите предизвикателства в автомобилната индустрия. Това са електрификацията, развитието на нови технологии за свързаност и автономия на автомобилите, появата на бързо развиващи се нови компании, глобалната пандемия от COVID-19, Брекзит, недостигът на полупроводници, както и променящите се навици на потребителите.

Сега идва ред на марките, които се очаква да процъфтяват. Към момента те се справят много добре дори на фона на проблемите и според британските ни колеги, тази тенденция ще се запази поне в близко бъдеще.

Марките, които ги очаква добро бъдеще (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #5
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 2 години )
    Тойота хич не ги мислете. Продали са 17 милиона хибрида, при това всеки един на печалба. Покриват безпроблемно всякакви стандарти за емисии, докато смешниците от ВАГ плащат глоби в ЕС за непокриване, въпреки че произвеждат електромобили на загуба заради скъпите батерии от Китай. Тойота очевидно прескача сегашното поколение батерии, защото разработват следващото - с твърд електролит. Съответно, няма никакъв смисъл да инвестират в морално остаряла технология.
  • #4
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Харесва ми как са сложили Волво и МГ, обаче производители като Мерцедес, ВАГ (цялата), БМВ, ГМ и Форд отсъстват. А скоро ще има бум на модели на електричество от тези производители. Просто е въпрос на време, като дори вече го наблюдаваме при Мерцедес и ВАГ.
  • #3
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Аз не мога да разбера защо на много от фирмите им е толкова трудно да направят едни нормални електрически автомобили? От инженерна гледна точка електрическия автомобил е много по проста машина в сравнение с бензинов автомобил. Технологиите са ясни. Електрическата кола има много по малко части.
  • #2
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Бъдещето е на градският транспорт.Другото са глупости.
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 2 години )
    Явно от Autocar имат кристална топка, понеже в момента никой не може да даде прогноза коя марка я очаква добро бъдеще. С навлизането на електрическите коли, компаниите за електроника ще се намесят на пазара на автомобили и ще преобърнат играта. Никоя от автомобилните компании (дори Тесла) не е подготвена за това което ще се случи. Да не говорим че всички автомобилни компании работят с поддоставчици, на които им е все едно дали ще произвеждат за VW / Toyota / Nissan или за Sony / Huawei / Xaiomi