IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Белгиец е "звездата" на последната акция "Скорост" в ЕС

Шофьорът на Bentley развил 262 км/ч при ограничение от 120 км

Най-недисциплинираният шофьор в Европа, засечен по време на последната акция "Скорост" в ЕС на 21 април, е белгиец. Той е бил хванат да кара своето Bentley с 262 км/ч при ограничение на скоростта от 120 км/ч, съобщават организаторите на акцията.


акция Скорост


Акцията продължи 24 часа, в които пътната полиция в Европа контролираше основните пътища, за да провери спазването на ограничение на скоростта от шофьорите на Стария континент. Рекордьорът по нарушение е бил засечен в Белгия, като му е отнета шофьорската книжка и му е наложена глоба.

Проверени са общо 2 003 801 водачи на превозни средства, като 136 337 са хванати да превишават скоростта. От тях 12 159 са го направили на територията на България. Отчита се увеличение на нарушенията спрямо предишната акция - от 3.6 на 6.8%. На място са съставени 90 682 акта, а други 45 665 са изпратени по пощата.

След белгиеца се нареждат двама италиански шофьори, хванати да карат с 236 и 235 км/ч, следвани от нидерландец, който управлявал колата си с 209 км/ч. Негов сънародник пък е засечен със 74 км/ч в район с детска градина, където ограничението е 30 км/ч.

В доклада на организаторите на акцията се посочва още, че превишената скорост е опасна най-вече в комбинация с други рискови фактори като смесен трафик с автомобили, камиони, мотоциклети и автобуси по магистрали, както и на автомобили с велосипеди и пешеходци в градските райони. Превишаването на скоростта е основната причина за около 25 000 катастрофи в ЕС, при които има загинал човек.

Снимка: Motor

0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Принципно белгийците спазват ограниченията защото глобите са астрономически. Тоя герой ще се раздели с книжката, няколко хиляди евро и отива на съд. Възможно е колата да не е негова и да прави мръсотия на някого. Докато реалният собственик спори, че не е бил той глобата расте в геометрична прогресия.
  • #5
    5 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    6 - ми явно малко си карал. Мога да ти изброя още много места, където няма ограничения, но би било по лесно да ти кажа къде има.Конкретно А8 KA - S 10км след разклона с А5 пада 120, и на PF има 80. После до LB e чисто, оттам до летището на S e 120 и има 3 камери. Има след това 120 от завоите след Кирххейм до Улм, и оттам то М е чисто. А3 е сравнително чиста посока север, има само на едно място 120 за 5-10км до Бон/Кьолн, където пак е 120. Минеш ли ги до Холандия е чисто. Още искаш ли?
  • #4
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    3 - ти това от опит ли го знаеш или един приятел ти е разкавал? Изобщо стъпвал ли във някой от изброените градове? Карал ли си в Германия? Принципно спазват, но +10-20 отгоре също е масова практика на магистралата. На Бундесщтрасе по скоро са +10,ряко повче, според обстановката. Факт че са толерантни и спазват повече от колото в България, особено за предимство. До +20 глбите не са толкова солени, оттам нагоре да. Франция глобите са по солени - така е.
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Да беше... ( преди 2 години )
    отишъл в Германия та да си кара на воля по аутобаните!
  • #2
    7 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    1 ти да не мислиш. че в една Германия ще видиш? Не разбира се. Застават на места, където има "улов", и това си легализиран метод, когато трябва да се пълни хазната, под мотото "безопасност". Застват на места където и да мина с 20 отгоре... нямя опасност за никой. (магистрала или накъде където е широк пътя и има 100) Отделно от всички проверени, което е смешна цифра за 24ч, малко над 5% са били в нарушение - което е нормално. Общо взето безмислена акция
  • #1
    16 rate up comment 4 rate down comment
    mariovial ( преди 2 години )
    Някой да е виждал камера на КАТ около детска градина или училище?Това у нас не се случва!