IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Тъжен ден - изгоря още един култов автомобил

Огънят погълна Ferrari F40, което струва повече от милион долара (ВИДЕО)

През периода 1987 - 1992 година Ferrari произвежда малко над 1300 бройки от модела F40, който е издигнат в култ не само от фенове на марката. Повечето от тези суперколи са в частни колекции и се съхраняват в гаражи с климатична инсталация. Има обаче хора, които не могат да устоят на изкушението и искат да се пробват зад волана на автомобила, развиващ 478 к.с.


Ferrari F40 пожар


Това невинаги завършва успешно. През 2020 година едно Ferrari F40, който е последният автомобил на марката, одобрен лично от Енцо Ферари), изгоря в Монако, а сега друго бе унищожено от пожар в Япония. Това е станало на прословутото шосе Хаконе, което феновете на бързите скорости много обичат заради конфигурацията на завоите.

Шофьорът и спътникът му са успели да се измъкнат навреме от горящата кола, без да пострадат. За съжаление, същото не може да се каже за автомобила, който е изгорял напълно и не подлежи на възстановяване. Причината за пожара е неизвестна, но има версия, че той тръгнал след късо съединение в електрическата система на мотора.



С други думи огънят е погълнал около 1 млн. долара, а нищо чудно да са и повече. Наскоро запазена бройка от модела, произведена през 1991 година в спецификация за пазара в САЩ беше продадена за 1,9 млн. долара. До края на май пък трябва са състои търг, на който е изложено подобно Ferrari, като то е оценена на 2,2 млн. долара.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500