IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-великите автомобили с V8 двигател

Масивният агрегат често превръща една кола в истинска звезда

V8 двигателите винаги са били символ на мощ, солидна динамика и класа. Този тип двигатели са може би най-разпространените сред машините, които искат да покажат нещо повече на пътя, пистата и дори сред неравните терени. Голям работен обем, позволяващ издръжливост и надеждност, същевременно извличащ и доставящ това, което ви е нужно, прави 8-цилиндровите агрегати предпочитани от повечето автомобилни маниаци.

Но V8 моторите са все по-застрашен от изчезване вид, както и по-големите им събратя с тази компановка. Дори и символни машини на 8-цилиндровата мощ като Mercedes-AMG C63 минават на хибридна система с 4-цилиндров агрегат. И докато все повече производители избират по-малки по обем двигатели, които на свой ред ще изчезнат, отстъпвайки мястото си на електрическата тяга, решихме, че е редно да се отдаде почит на някои от най-великите коли, оборудвани с не по-малко велики V8.

Най-великите автомобили с V8 двигател (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Кирил ( преди 2 години )
    Малко ще ви коригирам относно, Lotus Esprit. Мощността е 354кс., защото единствената скоростна кутия, която се куплира (побира) за времето си в купето е петстепенна от Рено 21. Инжинерите са преценили, че това е допустимия максимум на мощността, която кутията може да издържи за да бъде тя надеждна. Има обаче собственици на Есприт, които са повишили мощността на свойте V8 до около 500кс. сили и са със стандартните кутии.
  • #5
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Кокси батка ( преди 2 години )
    Първо се научете да пишете грамотно после представяйте британските ,,автомобилни v8 шедьоври '' Майк Брюър или Джереми Кларксън ви вдъхнови за статията?
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    страхотни машини, но класацията видимо е невалидна без M113K от E55/CLS55 AMG
  • #3
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    Ясно е, че няма как в една кратка статия, да бъдат обхванати всички легендарни автомобили с v8. Но все пак за мен си е пропуск, че не са включени модели на Мерцедес. АМГ версиите с v8 kompressor определено мисля, че би трябвало да намерят място в тази класация.
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не е посочен един двигател М113 Е50 306 к.с. на Mercedes, който превъзхожда половината от изброените, като надежност! Но тука преобладават, както виждам предимно британски, а те са добре известни, като не особено надежни!
  • #1
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Джурналист ( преди 2 години )
    През 1054-та година не само че не е имало Корвет ами най-вероятно са се състезавали на 400метра с колесници