IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 основни грешки, които убиват турбомотора

Някои шофьори дори не осъзнават, че с действията си вредят на двигателя

Турбодвигателите набират все по-горяма популярност, което се дължи най-вече на кампаниинте за намаляване на вредните емисии на много места по света., Оказва се обаче, че не всички шофьори знаят, как да се отнасят правилно към този тип мотори и допускат сериозни грешки, с които му нанасят големи вреди.

Особено опасни за турбо-агрегатите са 5 действия на водача. Те се дължат както на незнание, така и на немарливост от страна на собственика или шофьора на автомобила. Избягването на тези грешка спестява посещение в сервиза, което обикновено е много скъпо.

   
5 грешки, които убиват турбомотора (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #35
    5 rate up comment 1 rate down comment
    FFF ( преди 2 години )
    А обществените пътища не са писти!! Нещо което българите все още не са разбрали и в резултат превърнаха "пътищата"в гробища. С това смятам спора за приключен.
  • #34
    7 rate up comment 4 rate down comment
    FFF ( преди 2 години )
    А по въпроса за безопасното изпреварването модерен дизел изпреварва не по зле от бензин!! Така ,че дизел бие по всички параграфи ,като изключим един който се нарича писта!
  • #33
    4 rate up comment 3 rate down comment
    FFF ( преди 2 години )
    Хахаах явно хората с голямо его възприемат думата газ като тежка обида.:)Веднага ще попитам какво лошо има в газчицата?:):) хем чисто гориво пази природата хем и цената и е добра? В повечето случай когато хората разберат ,че са изгорили гориво струващо колкото половината им турбо бензинов автомобил решават да минат на газ , а след това свеждат глави и его и минават в отбора на нафтата:):) По въпроса за тракащият дизел , в модерните дизели не можеш да познаеш по шума в купето каква кола кар ...
  • #32
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    Каква газ, аз да не съм клошар, че да си взема 250 к.с. и да го карам на газ?Аз пък не знам къде си тръгнал да сравняваш 250 к.с. с 180 к.с.??? И викаш няма пътища за турбо бензин, само че колата съм я взел, за да мога когато се наложи да изпреваря безопасно. А и с 22 см клиренс все си мисля, че ще мина по всички пътища у нас. Като се качиш на турбо бензин и забравяш за тракащото нещо наречено дизел.
  • #31
    2 rate up comment 5 rate down comment
    FFF ( преди 2 години )
    Вземи си дизелче и не се мъчи:):)
  • #30
    1 rate up comment 3 rate down comment
    FFF ( преди 2 години )
    #3015-16 на газ ли ?:)Последния дизел който карах беше към 180 коня и гореше по 7 или 8 :)Не знам за какво се хвърляте на турбо бензини за който няма пътища и трябва на два вида гориво да се карат. И бензина и дизела ще те закарат до едно и също място като дизела ще го направи с по малко.
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 2 години )
    #27, гори 15-16 в София и 10 по магистрала с 140-150 км/ч. Колко гори СУВ дизел с тази мощност, автоматик и 4х4? Да не мислиш, че гори кой знае колко по-малко?
  • #28
    1 rate up comment 0 rate down comment
    gog ( преди 2 години )
    Искам да попитам , тези грешки или съвети написани ли са в ръководството за употреба на автомобила? Защото производителя ако не ги е написал значи са безмислени.
  • #27
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    До "ХАХА" #7Няма подвижни лопатки на ротора.Пфроменливата геометрия управлява Ъгъла на атака на изгорелите газове.
  • #26
    0 rate up comment 4 rate down comment
    FFF ( преди 2 години )
    #26 Е колко гори , колко гори турбо бензин 250 коня? Дай цифри. Аз се съмнявам че ще само два три литра!