IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните SUV-модели на старо

В този списък има девет автомобила, които си струват и един, който да се избягва

Употребяваният SUV изглежда като доста изкусителна покупка, но тя понякога може да струва много скъпо на бъдещия си собственик. При избора на такъв автомобил трябва да се внимава много, тъй като обикновено той е богато оборудван, а с течение на времето различните системи започват да излизат от строя.


SUV


Британското издание Whatcar направи класацията на най-надеждните употребявани SUV, които са определени като "големи", но по-скоро те са със средни размери. Моделите в него са с първа регистрация до 2015 година, като за основа на класирането им са използвани сведения от техните собственици. Те е трябвало да съобщят дали колата им е претърпяла повреда през последните 12 месеца и ако е така, да посочат една от 14-те категории, към които се отнася проблемът.

Тези категориите са: климатик, акумулатор, каросерия, спирачки, двигател, електрическа система на двигателя, изпускателна система, горивна система, скоростна кутия, интериор, електрическа система извън двигател, сателитна навигация, кормилно управление и окачване. Собствениците е трябвало да посочат и колко време е отнело отстраняването на повредата.

В списъка попадат десет SUV, като сред тях има и едни и същи модели, но от различни поколения. От тях девет са посочени като най-надеждните, а десетият - този, който се поврежда най-много и съответно трябва да бъде избягван.

Най-надеждните SUV-модели на старо (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #3
    22 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Помня първия път когато видях победителя Рав4 и къде го видях. Казах си най-после джип, който прилича на лека кола, а дори беше в баналния бял цвят. Предизвика фурор в квартала и всички нарочно минаваха край "бялата кола". Заедно с Аурис от същите години са с много красив дизайн. Маздата CX-5 също е красавица. Япония знае как!
  • #2
    20 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Радвам се че Рав 4 от 2013 печели! Шефа си взе на лизинг още 2013 (уж трябваше да има детски болести). Изплати го и още го кара. Невероятно здрава кола, за предпочитане пред много нови модели!
  • #1
    14 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    А е трябвало да прецъкаш до края! Жyрналята са стигнали до нови висоти, изкарвайки цели два модела 100% надеждни! Колко собственици са анкетирали - двама? Сигурно са разпитали роднините и съседите.