IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните SUV-модели на старо

В този списък има девет автомобила, които си струват и един, който да се избягва

Употребяваният SUV изглежда като доста изкусителна покупка, но тя понякога може да струва много скъпо на бъдещия си собственик. При избора на такъв автомобил трябва да се внимава много, тъй като обикновено той е богато оборудван, а с течение на времето различните системи започват да излизат от строя.


SUV


Британското издание Whatcar направи класацията на най-надеждните употребявани SUV, които са определени като "големи", но по-скоро те са със средни размери. Моделите в него са с първа регистрация до 2015 година, като за основа на класирането им са използвани сведения от техните собственици. Те е трябвало да съобщят дали колата им е претърпяла повреда през последните 12 месеца и ако е така, да посочат една от 14-те категории, към които се отнася проблемът.

Тези категориите са: климатик, акумулатор, каросерия, спирачки, двигател, електрическа система на двигателя, изпускателна система, горивна система, скоростна кутия, интериор, електрическа система извън двигател, сателитна навигация, кормилно управление и окачване. Собствениците е трябвало да посочат и колко време е отнело отстраняването на повредата.

В списъка попадат десет SUV, като сред тях има и едни и същи модели, но от различни поколения. От тях девет са посочени като най-надеждните, а десетият - този, който се поврежда най-много и съответно трябва да бъде избягван.

Най-надеждните SUV-модели на старо (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #13
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Той не е нов. Реално пак е фейс, но Мазна лъже пак. Същата платформа, същите двигатели, същите технологии.
  • #12
    4 rate up comment 14 rate down comment
    Факт! ( преди 2 години )
    До 13Същите англосаксонски пчври
  • #11
    13 rate up comment 1 rate down comment
    До #12 ( преди 2 години )
    Ако беше прочел статията, щеше да разбереш, че е правена от британското издание Whatcar .
  • #10
    7 rate up comment 19 rate down comment
    Факт! ( преди 2 години )
    Кривогледите жълтури са изпили мозъка на краварите
  • #9
    28 rate up comment 8 rate down comment
    До #10 ( преди 2 години )
    Купил от магазина и след няколко месеца я продал. На всички ни е ясно, какви глупости пишеш. Хлапак, болен фен явно на немски автомобили. Изсмукал си от пръстите една доста смешна история.
  • #8
    27 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Проучванията сочат че хората си купуват SUV защото си мислят че са по здрави и по сигурни от обикновена кола (а всъщност не са по здрави). Също и защото им харесва по голямото пространство и по добрата видимост. Въпреки че и това е относително. Доста от новите коли изглеждат големи отвън а вътре са тесни. Аз лично не съм фен SUV. Ако ще е кола да е кола! Лека, бърза, икономична с добра аеродинамика. Ако ще е джип да е истински джип! Отделно шаси, цели мостове, бързи, бавни скорости, блокажи.
  • #7
    22 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Всичките са кошници! "SUV" = повдигнато комби. Да Тойотата и Хондата са здрави но не стават за офроуд. За какво ти е SUV като не можеш да го караш в гората? Само за асфалта е по добре комби. По леко, по икономично.
  • #6
    13 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Ау нито едно френско, защо тъй. От СФА ша плачат че трябва да намалят цените.
  • #5
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    И сега още може да видите колата на Драган Цанков в София. Кукла! Но вече срещам и много други равки.
  • #4
    11 rate up comment 5 rate down comment
    От долния ( преди 2 години )
    Но и беемвето X3 не изглежда зле.7