IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните електромобили в ЕС и в САЩ?

Само три модела успяват да влязат в Топ 10 и от двете страни на океана

Последните 12 месеца някой ден може би ще бъдат посочени от историците като старта на електрическата революция в автомобилния свят. Благодарение на щедрите държавни субсидии ЕС успя да изпревари Китай като най-големия пазар за електрифицирани модели в света. В САЩ също приливът се обръща след избора на Джо Байдън за президент. И двата най-платежоспособни пазара на планетата отчитат ръстове за първите три месеца на 2021. Но еднакви ли са вкусовете от двете страни на океана? Сравнихме най-продаваните електромобили в ЕС и САЩ, и установихме, че в Топ 10 съвпадат само три модела. Данните за ЕС са на JATO Dynamics, а за САЩ - на C&D.
   
    
Най-продаваните електромобили в ЕС и САЩ (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хюндай след Тесла, въпреки усилията на Фолксваген! Интересно!
  • #9
    1 rate up comment 1 rate down comment
    до 11 ( преди 2 години )
    и ти не ставаш, см.т.льо, иначе нямаше да висиш по цял ден във форумите да пелтечиш
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На тебе, определено ти е време да "откриеш" психиатър за помощ!! Дано не е късно!
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Съвременният автомобилен свят, дори и магистралите се дължи основно на германските инженери и откриватели! Ото, Дизел, Порше.. - да изброявам ли още!!
  • #6
    20 rate up comment 5 rate down comment
    peposhi ( преди 2 години )
    Все повече се дразня като я плясне някой разбирач: ...200км е смешен пробег! Абе, хора, над 200 хиляди километра сме изминали само на ток с жената от 2015-та година насам, от които 170 хиляди са изминати с 24 и после с 30Квтч-вата версия на Нисан Лийф. Как един път не останах/ме на шосето без енергия в батерията... Едно 80% от колегите карат седмицата с 50 кинта бензин в резервоара. Като не стигат 200км - има 15 модела с 300 до 500км пробег... Не, чакай... пак ще има недоволни... хахахахаха
  • #5
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Мхм ( преди 2 години )
    Мн ясно - тройката на Тесла минава 500 км със 120, вдига 260, зарежда за 20 мин. на Тесла зарядно, има 2 багажника и изцяло стъклен покрив...На цената на Фауве. Е кое да купуват?!
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Според някои теорий спират от продажба e-up и сие , защото навремето ги пуснаха на загуба , само и само да смъкнат общите емисии и да купуват по-малко еко кредити от Тесла.
  • #3
    7 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Немците са спрели да приемат поръчки за е-up. Не могат да насмогнат с производството, не са очаквали такъв интерес към малкия модел.
  • #2
    13 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Тебе все "лоени мозъци", "немчуги" и т.н. те гонат! Само за това ли влизаш тука - да покажеш колко те е яд на германците ли?! Явно си некво много примитивно парче!!
  • #1
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Факт! ( преди 2 години )
    На немчугите много скоро ще им слезне изкуствената усмивка от лицето.