IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Комби или седан - новото Audi RS6 срещу Мercedes-AMG E63

Двата автомобила се надпреварват на ускорение на 1/4-миля (ВИДЕО)

Екипът на базирания в Южна Африка канал в YouTube - Cars.co.za, организира едно от най-впечатляващите състезания по ускорение на права отсечка на 1/4-миля. На писта в близост до Кейптаун един срещу друг се изправиха два от най-забележителни спортни автомобили на пазара.


Audi RS6 срещу Mercedes-AMG E63


Отляво е новото Audi RS6, което се задвижва от 4,0-литров туин-турбо V8 двигател с мощност 600 к.с. и 800 Нм. Мощността се предава от 8-степенна автоматична скоростна кутия към система за задвижвате на четирите колела quattro. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,6 секунди.

Съперникът е обновеният Mercedes-AMG E63 S с неговия 4,0-литров V8 също с двойно турбо, който развива 612 к.с. и 850 Нм. Скоростната кутия е 9-степенна автоматична, като комбито също разполага с фирмена система за задвижване на четирите колела 4Matic. Времето за ускорение от 0 до 100 км/ч е 3,4 секунди.



На теория двата автомобила са с много близки характеристики, а и самото време за провеждане на теста е перфектно. За да бъде справедлива надпреварата шофьорите си сменят колите след първия манш, а след това се състезават и на старт от движение.

Снимка и видео: Cars.co.za

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Поредния безсмислен клип. Който има пари за такава кола му е все тая колко е бърза сравнено с конглокенцията. Говорим за някакви стотни от секундата.
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Чакала ( преди 2 години )
    А М5, каде е.. .
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Жоро ( преди 2 години )
    Фен съм на Ауди, защото съм имал Ауди, но с времето започвам да си мисля, че Мерцедес правят по-стилни и красиви автомобили... Всичко е субективно, разбира се. Въпрос на вкус. А относно кой е по-бърз, това не е от значение за мен. Ако искаш просто бърза кола и разполагаш с пари, можеш да направиш чудо дори с кадет:)
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Audi с куатро никога не са били или искали да бъдат коли за дрифт(нямат опция за пълно изключване на предният мост. Макар, че на последните RS 6 и 7 се получава доста добре. Куатротоо е точно обратното, генерално идеята му е колата да не поднася и по скоро да елиминира дрифта.
  • #4
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Може би е ако е на ски писта и 2 тира ще сложи но на никой не му пука, Ауди РС6 е най-бавна в класа и това е неуспорим факт. Също така е единствения автомобил в класа който не може да направи дрифт, който да не изглежда смешно.
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Rs6 ( преди 2 години )
    На мокро отмясто аудито им слага по един тир на 400м.
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    AMG ( преди 2 години )
    И все пак респект за RS6 - може би най-добрия лънч в класа.
  • #1
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Пффф ( преди 2 години )
    Въпреки очевидно по-слабия старт, Мерцедес застига Ауди и после му прави и разлика. Може би, ако състезанието е на една миля, ще го загуби от поглед.