IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen пусна електромобил за 6500 евро

My Ami Cargo е предназначен да превозва малки товари

Компанията Citroen представи лекотоварен електромобил с името My Ami Cargo. Във Франция цените на градския модел стартират от 6490 евро.


Citroen My Ami Cargo


Дължината на електромобила, създаден на базата на двуместния пътнически модел Citroen Ami, е 2,41 метра, широчината е 1,39 метра, а височината - 1,52 метра. В салона има само едно място за шофьора, а това на пътника е оборудвано с пластмасово отделение за товари с обем 260 литра.

В задната част на автомобила има още едно подобно отделение, побиращо 140 литра. Това означава, че обемът на полезното товарно пространство на My Ami Cargo, който може да носи товар от 140 кг., е 400 кг.

Още сники на електромобила - вижте в галерията:

Задвижването на модела на Citroen става с 6-киловатов електромотор (8 к.с.), който се захранва от литиево-йонен акумулатор с капацитет 5,5 кВт/ч. Максималната скорост е 45 км/ч, а пробегът с едно зареждане е 75 км.

Снимки: Citroen

0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Коментатор ( преди 2 години )
    45 км/ч - затова ли няма скоростомер, а и изобщо арматурно табло? Някой виждал ли е интериора на това чудо? Трамваите на Столичен Електротранспорт ми се виждат по уютни. И не, не говоря за товарния вариант, а за пътническия.