IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Cupra Leon получи бензинова версия с 245 коня

Испанците предлагат малко по-евтина алтернатива на VW Golf GTI

Марката Cupra, която е собственост на Seat, но вече е и самостоятелен производител, представи нова версия на високопроизводителния си хечбек Leon, задвижвана от 2,0-литров бензинов турбомотор с 245 к.с. Тя представяла по-достъпна алтернатива на хибрида с 300 коня, който досега се предлагаше досега.


Cupra Leon


Новата модификация е оборудвана с двигател 2.0 TSI на концерна Volkswagen AG, който е съчетан със 7-степенна роботизирана скоростна кутия DSG с двоен съединител. Моторът генерира въртящ момент от 370 Нм, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 6,4 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Моделът излиза в две нива на оборудване - VZ1 и VZ2. Първото получава 18-цолови джанти в черно и сребристо, черни спирачни апарати, спортна задна броня, заден дифузьор и четири овални тръби на изпускателната система. В салона има детайли от хром и мед, волан с перфорирана кожа и спортни седалки.


Cupra Leon


Подобреният Leon разполага с редица технологии. Сред тях е 10-инчов дисплей на информационно-развлекателната система с навигация и пълна интеграция на смартфони, съвместимост с Apple CarPlay и Android Auto, както и четири порта USB-C. В оборудването на този вариант влизат още тризонов климатик, камера за заден ход и круиз-контрол.

По-скъпото ниво на оборудване VZ2 получава всичко изброено до момента, както и 19-цолови джанти и система за динамично управление на шасито. При цените започват от 37 650 евро, докато при VZ1 те стартират от 36 200 евро. Това е с около 2300 евро по-евтино от VW Golf GTI със същия двигател.

Още снимки на хот-хеча на новата испанска марка - вижте в галерията:

Снимки: Seat

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Защо въобще би си взел нещо такова, ако ги имаш тея пари е въпросът? Пък и да правиш доработки? Та това са шасита и мотори на стандартен хечбег, за бога!
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 години )
    Не е лош автомобила, но за 70 хил., просто за миен лично не си струва. Даваш доста пари, а това, което получаваш, не е кой знае колко по-добро от предишните върхови версии на Леон. ако не държиш непременно на нов амтомобил, а си търсиш кола за забавление с в пъти по-малко пари ще можеш да се сдобиеш с Леон Купра 3 поколение, да ревизираш всичко по него и да направиш куп доработки
  • #1
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Това не е ли Сеат?