IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Суперколата на Maserati показа колко е бърза

Вижте как новото MC20 ускорява от 0 до 200 км/ч (ВИДЕО)

Компанията Maserati е в процес на основен ремонт, тъй като концернът Stellantis планира да освежи цялата си гама и да добави нови модели в нея. Следващата премиера на италианска марка е на кросоувъра Grecale, на който се разчита да донесе основните приходи, но не по-малко важна е суперколата MC20, представена през миналата година.


Maserati MC20


Разработеният от нулата модела трябва да докаже, че компанията все още може да прави високоефективни автомобили. От Maserati предоставиха колата на екипа на списанието Motorsport, който я тества за ускорение на права отсечка.

Под капака на MC20 е поставен туин-турбо V6 двигател, който изстрелва колата до 0 до 100 км/ч за 2,9 секунди и до 200 км/ч за 8,8 секунди. Такива са и заводските показатели, съобщени от Maserati, като те се отнасят за версията за Европа, оборудвана с бензинов филтър за твърди частици. На други пазари, където екологичните стандарти не са толкова строги, автомобилът би трябвало да се справя още по-впечатляващо.



Предстои излизането на още две версии на MC20 - кабриолет и изцяло електрическа, но те ще бъдат по-тежки от лекото купе (1500 кг). Все пак модификацията на ток вероятно ще е още по-бърза при ускорение, тъй като при електрически коли въртящият момент е на разположение на водача моментално при стартиране.

Снимка и видео: Motorsport

0 от 500
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Само минавам ( преди 2 години )
    Пътното поведение, удоволствието и емоциите от шофирането, нямат нищо общо с ускорението 0-100. Не съм фен на Италианския автомобилизъм, но да сравняваш 2 тона прасе с такъв автомобил не говори добре за менталното състояние.
  • #5
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Веселяци ( преди 2 години )
    Това е супер кар.БМВ е нормална кола за средностатистически ***,който има Мазерати на срийнсейвъра си.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Някои хора долу в коментарите са демонстрирали дълбока липса на въображение.
  • #3
    3 rate up comment 11 rate down comment
    Ънчо ( преди 2 години )
    Преди време служител на БМВ, на въпроса защо компанията не произвежда суперколи, отговори че БМВ произвежда суперколи, просто те са под формата на луксозни седани и купета. Това важи с пълна сила и за Мерцедес, може би донякъде и за Ауди. Просто с тези коли можеш да правиш почти всичко, което можеш и със суперколите, без да се лишаваш от лукса, комфорта и пригодността за ежедневието. Характеристиките на суперколите звучат много вълнуващо и атрактивно, но в реалния живот по-скоро са бреме...
  • #2
    11 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 2 години )
    Еми за задно - толкова. М5 е 4х4. На писта БМВ-то няма шанс, щото е с половин тон повече.
  • #1
    5 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Не че е бавно но ако се сравни с bmw m5, което е 4 врат седан със задни седалки, кожи, навигация, климатик и обще взето всяка екстра която може да се сложи и тежи 2 тона, времето на М5 до 200 е 9 сек. Тоя супер автомобил не ми е чак толкова супер.