IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW подготвя първото си CSL с 4 врати

Новият модел ще бъде посветен на 50-годишнината на М-Sport

Подразделението BMW Motorsport се готви да отпразнува половин-вековния си юбилей през 2022 година, като подготвя редица изненади за феновете си. Сред тях ще бъде ограничено издание на M4, което ще върне легендарното название CSL (Coupe Sport Lightweight) в гамата на марката.


BMW M5 прототип


За последен път автомобил с CSL в името беше пуснат през 2004 година, когато баварците предложиха такава версия на M3. Очаква се, че M4 CSL ще получи около 550 к.с. от сегашния 3,0-литров двигател с 6 цилиндъра и две турбини, както и сериозно намаляване на теглото.

Бъдещите M2 и M4 CSL обаче вероятно няма да бъдат единствените такива модели, които ще се появят за юбилея. В Германия беше заснет странен тестови прототип на M5, който поражда повече въпроси, отколкото отговори. На снимките се вижда муле с нулев камуфлаж, но с много по-широка задна следа, което е принудило инженерите да направят някои разширения на калниците.


BMW M5 прототип


Задните гуми на автомобила също са по-широки - с около 2 см повече от тези на стандартния модел и това роди предположения, че заснетото муле всъщност е тестови прототип на следващото поколение на M5. Запознати обаче са категорични, че за него все още е рано и по-скоро това е именно M5 CSL.

Всичко това засега са само спекулации, но в гамата на BMW досега не е имало такъм модел. Някои хора твърдят, че това название се отнася само за купета (все пак C в SLS означава купе), но пък други са категорични, че в историята на автомобилните марки са се случвали и по-странни неща.


BMW M5 прототип


Доказателство за това е и коментарът на бившия шеф на BMW M - Алберт Бирман, който определи прототипа като „M5 CSL, което никога не сме правили по мое време“.

Снимки: Autoevolution

0 от 500
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Ънчо ( преди 2 години )
    Гледам пак са се развихрили вечните спорове БМВ срещу Мерцедес. По мое скромно мнение, точно тези два производителя са върха в автомобилостроенето. И двата предлагат най-доброто в света на колите и кой от тях ще избереш е въпрос на вкус и няма да сбъркаш. Като добавим и Порше и Ауди, може да се каже, че в Южна Германия се произвеждат най-добрите автомобили
  • #3
    1 rate up comment 6 rate down comment
    до #2 ( преди 2 години )
    пак си объркал посоките, като задно бенве на крив завой! пътя за стигането на Мерц е нагоре!
  • #2
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 2 години )
    По-добре пенсия отколкото изтрещел пубер - какъвто е основния контингент на бенветата.
  • #1
    2 rate up comment 13 rate down comment
    напъни-напъни... ( преди 2 години )
    и все не могат да стигнат Мерцедес!