IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW измисли как да изкара пари от автопилот

Концернът ще дава технологията на клиентите си срещу 7 евро на час

Автомобилната индустрия се променя непрекъснато и производителите са принудени да правят по-икономични превозни средства. В същото време, клиентите искат автомобилите им да разполагат с повече опции, но коранавирусът и недостигът на чипове усложняват ситуацията. Това създава проблеми, но и отваря нови възможности, и във Volkswagen имат идея, как да повишат приходите си в тези условия.


автопилот


Според началника на отдела за продажби и маркетинг във Volkswagen - Клаус Зелмер, обновяването на системите на автомобила дава огромна възможности за производителите. Той разкри, че компанията му ще произвежда автомобили с всички налични технологии, вместо да адаптира всяка машина към предпочитанията на клиента.

"Това ще намали цената на производството, което означава, че колите ще бъдат по-достъпни за клиентите. В същото време те ще могат да взимат под наем определени функции, като системите за безпилотно движение, например. И ще бъдат щастливи от това, че автомобилите им могат да се движат сами", обясни Зелмер.

Той допълва, че цялата тази система е основана на моделиране на приходите и разходите. Ако се вземе, например, автопилот от 4-о ниво (в него човекът не участва), то неговата цена е 5-цифрена сума в евро и едва ли някой ще я плати, тъй като тази технология не е за масовия пазар.

"Ако вземем готов корпус, който поставяме в колата и след това включваме и изключваме от разстояние, това ще е много по-евтино. Пресметнахме, че ако получаваме по 7 евро на час за автономния режим от 4-о ниво, това ще бъде икономически обосновано", категоричен е Зелмер.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Хахахаха ( преди 2 години )
    Това не са го измислили ФВ! Точно това е стратегията на Тесла! Напълно комплектовани коли, като само софтуера да се продава допълнително! Ееееее, какво мислене само е било!
  • #3
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Алчни, по-алчни, най-алчни, фолксваген.
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    На тази цена ще се намерят и гастарбайтери като частни шофьори :)
  • #1
    8 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    14 лв. на час и отгоре на това да трябва да съм "щастлив от това, че автомобилът ми може да се движи сам" - ами, мерси; предпочитам аз да си го управлявам и да не давам 14 лв. на час... :-(