IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes S-Class, BMW 7-Series или Audi A8 - кой е най-добрият?

Любопитно сравнение между трите най-популярни модела на пазара (ВИДЕО)

Mercedes S-Class, BMW 7-Series и Audi A8 са трите най-луксозните автомобили, произведени в Германия. Мат Уотсън от Carwow прави сравнение между лимузините, като в случая то не е за бързина и мощност, а за лукс.


Mercedes S-Class, BMW 7-Series и Audi A8


Една от най-важните неща в случая е цената, тъй като тя моге да компенсира някои от недостатъците в други области. В случая, най-евтина е 7-Series, следвана от A8 и S-Class. Трябва да се отбележи, че трите автомобила не са с еднакви спецификации, но Уотсън се опитва да изравни нещата, като разкрива какво оборудване биха има съответните модели.

Следва екстериорът, при който елегантната S-Class печели за най-добре изглежда предна част, следвана от пропорционалната A8, докато 7-Series е на трето място. Mercedes и Audi получават еднакви оценки за задната част, но благодарение на страничния си профил и цялостно външно присъствие победител тук е Mercedes.


Mercedes S-Class, BMW 7-Series и Audi A8


Когато става дума за луксозен седан, няма как да бъде пропуснат интериора, на който се отделя и най-много внимание. Предната част Audi печели със стила си, докато BMW заради качеството на изработката. Mercedes обаче води с голяма разлика заради технологиите. Задните седалки на 7-Series са предпочетени заради качество и комфорт, но като цяло първото място е за S-Class, която предлага най-висок комфорт.

Автомобили с подобни размери трябва да имат и голям багажник, като това важи и за трите участника. Тук победител е Mercedes (взимат се предвид и хибридните версии, където батерията е в багажника), следван от BMW и Audi.


Mercedes S-Class, BMW 7-Series и Audi A8


Накрая Мат Уотсън стига до шофирането. По отношение на вътрешния шум (или по-точно липсата му) печели Mercedes печели. Що се отнася до усещането, Audi е предпочетен, но пък при трансмисиите S-Class е предпочетен пред конкурентите заради 9-степенната си скоростна кутия.

В крайна сметка, седанът на Mercedes е обявен за общ победител, следван от Audi и BMW. По-ниската цена на BMW обаче донякъде компенсира третото си място.


Снимки и видео: Autoevolution

0 от 500