IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes S-Class, BMW 7-Series или Audi A8 - кой е най-добрият?

Любопитно сравнение между трите най-популярни модела на пазара (ВИДЕО)

Mercedes S-Class, BMW 7-Series и Audi A8 са трите най-луксозните автомобили, произведени в Германия. Мат Уотсън от Carwow прави сравнение между лимузините, като в случая то не е за бързина и мощност, а за лукс.


Mercedes S-Class, BMW 7-Series и Audi A8


Една от най-важните неща в случая е цената, тъй като тя моге да компенсира някои от недостатъците в други области. В случая, най-евтина е 7-Series, следвана от A8 и S-Class. Трябва да се отбележи, че трите автомобила не са с еднакви спецификации, но Уотсън се опитва да изравни нещата, като разкрива какво оборудване биха има съответните модели.

Следва екстериорът, при който елегантната S-Class печели за най-добре изглежда предна част, следвана от пропорционалната A8, докато 7-Series е на трето място. Mercedes и Audi получават еднакви оценки за задната част, но благодарение на страничния си профил и цялостно външно присъствие победител тук е Mercedes.


Mercedes S-Class, BMW 7-Series и Audi A8


Когато става дума за луксозен седан, няма как да бъде пропуснат интериора, на който се отделя и най-много внимание. Предната част Audi печели със стила си, докато BMW заради качеството на изработката. Mercedes обаче води с голяма разлика заради технологиите. Задните седалки на 7-Series са предпочетени заради качество и комфорт, но като цяло първото място е за S-Class, която предлага най-висок комфорт.

Автомобили с подобни размери трябва да имат и голям багажник, като това важи и за трите участника. Тук победител е Mercedes (взимат се предвид и хибридните версии, където батерията е в багажника), следван от BMW и Audi.


Mercedes S-Class, BMW 7-Series и Audi A8


Накрая Мат Уотсън стига до шофирането. По отношение на вътрешния шум (или по-точно липсата му) печели Mercedes печели. Що се отнася до усещането, Audi е предпочетен, но пък при трансмисиите S-Class е предпочетен пред конкурентите заради 9-степенната си скоростна кутия.

В крайна сметка, седанът на Mercedes е обявен за общ победител, следван от Audi и BMW. По-ниската цена на BMW обаче донякъде компенсира третото си място.


Снимки и видео: Autoevolution

0 от 500
  • #13
    2 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Много са зле тия "премиуми". Евтини материали, евтини таблетчета, евтини пластмаси, евтино излъчване. И едни хромирани ауспуси. Много зле. При условие, че имат това, което има и всеки седан от среден клас, защо са четири пъти по-скъпи?
  • #12
    3 rate up comment 3 rate down comment
    #12 ( преди 2 години )
    Ти глей да не се бутнеш между шамарите на някой "панелен"!
  • #11
    5 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Клишето с мерцедес се изтърка през 1997 - тогава са произведени последните здрави мерцедеси. Оттам нататък всичко е талига до талига. А ауди и бмв са същите парвенющини. Но нали си знаем - нашето гардже е най-шарено: Язе карам биемве многу и супир. Язе па съм на миергел - ощи и по супир, мъ най-и супир ълудито щото и четри пу четри и кътери повичи *** джипарката на батката. Мдаа. Оли, верно, зъбраих - гроздиту и кисилу нъли? Ниека ви, азе каръм миергел.
  • #10
    23 rate up comment 12 rate down comment
    И както винаги ... ( преди 2 години )
    Мерцедес и всички останали! Моля, панелените герои с рено да не се бутат "у царевицата".
  • #9
    0 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Пълни ***, на нивото на среден клас седан.
  • #8
    5 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    От този тест се вижда следното - тези талиги са пълни с евтина пластмаса, недомислици и тарикатлъци за спестяване на пари на производителите. А пластмасовите дрънчащи капачета на задната седалка на мерцедеса са пълна смехория. Обобщавам - дрънчащо на евтина пластмаса табло при мерцедес и ауди, дрънчащи капачета отзад при мерцедес, мизерно дисплейче, заковано с пирон при бмв. Трагични талиги. А според сервизите - и развалящи се през 5 минути.
  • #7
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Брандо ( преди 2 години )
    За да са изравнени силите, Мерцедес трябваше да е представен с първата си версия на S клас!
  • #6
    21 rate up comment 1 rate down comment
    алоо предния ( преди 2 години )
    Виж дали имаш билетче, че идва контрола, а колите остави на нас!!
  • #5
    7 rate up comment 23 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Скучни, скъпи и обезценяващи се като падаща скала. Как може това да е добра кола?!
  • #4
    9 rate up comment 17 rate down comment
    Вече и трите ( преди 2 години )
    Станаха еднакво грозни