IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В Германия тъпчат зарядни за електромобили с кайма

Противниците на колите на ток стават все по-активни в действията си

Разпространението на електромобилите поражда нови и нови случаи на вандализъм, от който често страдат зарядните станции. Един от последните случаи е от Мюнхен, като той прави впечатление с изобретателността на извършителите - те са натъпкали терминала за зареждане със сурова кайма.


зарядни станции вандали


Заради повредите по станцията се е наложило да бъдат заменени електрическите щепсели, съобщават градските власти. И допълват, че извършителите се издирват, но засега тяхната самоличност все още не е установена.

Заради начина на увреждане на терминала се предполага, че това не са били просто хулигани, а противници на електрическите превозни средства. Управата на Мюнхен съобщава, че в последно време се отчита ръст на вандалските атаки срещу зарядни станции, но като цяло такива случаи в столицата на Бавария са сравнително малко - 3% срещу 17% средно за Германия.

Впрочем, с агресивни действия се сблъскват не само собствениците на електромобили в Европа, но и тези от другата страна на Атлантическия океан. Все по-често в новините влизат случаи, при които собственици на автомобили с двигатели с вътрешно горене блокират зарядни станции на Tesla в САЩ. Чести са и атаките, при които голям дизелов пикап или всъдеход застава пред кола на ток и избълва от ауспуха си огромно количество дим и сажди.

Снимка: Motor

0 от 500