IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В дома на Tesla всеки пети се отказва от електромобил

Собствениците на коли на ток са недоволни от инфраструктурата от зарядни станции

Изследване на учените от Калифорния - щата, в който се намират щаб-квартирата и основният завод на Tesla, установи, че близо 20% от собствениците на електромобили след тяхната продажба отново се насочват към автомобил с традиционен двигател с вътрешно горене.


Tesla Model 3


Оказва се, че всеки пети притежател на електрифицирано превозно средство е много разочарован, като причината почти винаги е една и съща - лоша инфраструктура и недостатъчно зарядни станции. И това е в Калифорния, която е лидер по брой на зарядни станции в САЩ.

В изследването са включени данни за жителите на щата, които са притежавали зареждащи се хибриди и електромобили през периода 2012-2018 година. Разликата в показателите за удовлетвореност между двата вида коли е съвсем малка - при хибридните автомобили 20% от собствениците се насочват към традиционни превозни средства, а при електромобилите - 18%.

Освен от малкия брой станции за зареждане, калифорнийци се оплакват и от сложното поставяне на домашен терминал за електрифицирани автомобили.

Снимка: Tesla

0 от 500