IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda най-после разкри напълно новия Civic

Популярният модел получи по-икономични мотори и много нови опции

През ноември миналата година Honda представи прототипа на 11-ото поколение на седана си Civic. Преди две седмици бяха показани снимки на екстериора на автомобила, а сега компанията разкри интериора и всички технически подробности за популярния модел.


Honda Civic


След смяната на генерациите твърдостта на каросерията на Civic и увеличена с до 13%. Благодарение на новата конструкция са подобрени комфорта, реакцията и шумоизолацията. Доработени са също окачването и кормилното управление, а разстоянието между двете оси е увеличено и вече достига 2730 мм. Предните стойки са преместени назад, за да се удължи капака, а огледалата са преместени на вратите.

Клиентите в Северна Америка ще могат да избират 8 цвята на каросерията, включително 3 нови - Meteorite Gray Metallic, Sonic Gray Pearl и Morning Mist Blue Metallic. В Honda запазват традиционните си нива на оборудване - LX, EX, Sport и Touring. Базовият вариант е с 16-цолови стоманени джанти, за по-скъпите версии са предвидени 17- и 18-цолови лети джанти.


Honda Civic


В оборудването още от началното ниво са включени 7-инчов приборен панел (същия като на Accord) и сензорен екран на мултимедията с аналогичен размер, по-комфортни предни седалки, 10 въздушни възглавници, включително и фронтални, каквито се поставят на новите Acura TLX и MDX.

Топ-версията Honda Civic Touring може да се похвали с изцяло цифров приборен панел с диагонал 10,2 инча, мултимедия с 9-инчов екран, тъч-скрийн, премиум акустична система Bose с 12 говорителя и безкабелно зарядно за смартфон.


Honda Civic


Разширен е и фирменият пакет от система за безопасност Honda Sensing, който получава нова предна камера, асистент за движение в задръствания, както и система за аварийно спиране (само при Touring). Комплексът използва по-мощен процесор, който му позволява по-бързо и точно да разпознава обкръжаващата го обстановка, маркировката на пътя и знаците.

Както се очакваше, Honda Civic запазва двата си 4-цилиндрови двигателя - 2,0-литровия атмосферен и 1,5-литровия с турбо. Първият отново развива 160 к.с. и 187 Нм, а мощността на втория е увеличена до 183 к.с. и 240 Нм. Двата агрегата са по-икономични, като това се дължи и на подобрената вариаторна трансмисия. Тя е единственият вариант за модела.

Още снимки на новата Honda Civic - вижте в галерията:

Цените на новия Civic все още не са обявени, като продажбите му стартират през лятото. Както и досега, моделът за Северна Америка ще се произвежда в Канада. През есента Honda ще покаже и хечбека, чиято производство ще бъде преместено от Великобритания в САЩ.

Снимки: Honda

0 от 500
  • #21
    0 rate up comment 2 rate down comment
    VGO ( преди 2 години )
    Като бивш собственик на Сивик 95-та, смело мога да кажа, че този Сивик спокойно се слива с всъчки останали! Не се отличава от тях! Позор за дизайнерите на HONDA!
  • #20
    1 rate up comment 1 rate down comment
    гогата ( преди 2 години )
    Отвън не ми харесва, но интериора семпъл и елегантен с изключение на стърчащия като ... таблет. Ква е тая смотана мода с тея щръкнали телевизори ?!? За техниката съм сигурен, че ще е надеждна, японците залагат на сигурното в тази насока. От към возия при нашите пътища не съм много сигурен, че ще е добре...
  • #19
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Най-накрая ! ( преди 2 години )
    Като, че ли ще се случат нещата. Ако и тъпият телевизор може да се прибира, направо са десетката.
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 2 години )
    ХОНДА - Дизаин и здравина за години напред! Не като некое строшено още в завода рено.
  • #17
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Вековенъ
  • #16
    1 rate up comment 4 rate down comment
    niko_n ( преди 2 години )
    Аз имам седан 2006 и е 100 пъти по-красив от това Нещо! От година на година ги правят все по-безлични и грозни Хамериканските дизайнери, никаква автентичност, никаква връзка с марката и нейния дух. Да са живи и здрави американците, та да има кой да им ги купува, че поне са много на брой там
  • #15
    4 rate up comment 3 rate down comment
    boring ( преди 2 години )
    посредствен
  • #14
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Хондаджия ( преди 2 години )
    Сегашният е по дързък и красив. Спазват традицията добрия дизайн на сивик да е през поколение на модела.
  • #13
    9 rate up comment 0 rate down comment
    touring ( преди 2 години )
    Изглежда нормално в сравнение със сегашните ръбове. Тъкмо есента ще е подходящо време да сменям колата.
  • #12
    16 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    до 6купуват тойоти и хонди, защото доджовете, кадилаците и фолксвагените имат период на полуразпад като цезий-134