IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

12 ключови въпроса за бензина

Наистина ли беше по-евтин при социализма, какъв е срокът му на годност, и има ли значение цветът му?

С идването на пролетта много хора отново подкарват зазимения досега автомобил. Повечето са достатъчно внимателни, за да проверят нивото на маслото, спирачната и охладителната течност. Но малцина се сещат да подменят горивото - а то почти сигурно е загубило качествата си междувременно. Колко е трайността на бензина? Опасно ли е да се кара с престояло гориво? Защо октановите числа са едни в Европа и други в Америка? По-скъп ли е бензинът днес, отколкото при социализма? Има ли значение какъв е на цвят? В тази статия решихме да отговорим на много въпроси, които хората си задават за автомобилното гориво, както и на някои, които не се сещат да си зададат.
  
   
12 ключови въпроса за бензина (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #20
    11 rate up comment 4 rate down comment
    ManafMuncho до 19 ( преди 2 години )
    Еха, славни времена, индустрия, икономика то затова фалираме три пъти, заради мощната икономика. Индустрията произвежда стоки, като телферите, дето японците ги купуват само за да им вадят суровините, и извън сив иокой не иска и да ги чуе за невероятните продукти на родната индустрия. И презервативите не се огъваха тогава :)
  • #19
    21 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    След 1989 г. дойде времето за крадците и измекярите!!! По времето на соца имахме индустрия, икономика, образование, медицина, наука, армия и бяхме 9 млн. Почти всеки имаше собствено жилище, нямаше престъпност, бедност, наркомания, джендърия и хора, които да ровят в кофите. Всички бяха на работа и имаха достоен живот. Всички ходеха по 1-2-3 пъти в годината на почивка. Храната беше истинска и имаше БДС. Сега нямаме нищо, стопихме се наполовина, като народ и изчезваме, като нация.Това е ДЕМОкрация!
  • #18
    16 rate up comment 12 rate down comment
    до 14 ( преди 2 години )
    за крадците и измекярите соцът беше златно време. Разбираемо е да изпитват носталгия
  • #17
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Маняка ( преди 2 години )
    до номер 1. Ти нормален ли си на магарешки бензина е възможно най скапания.Лично служители в бензиностанциите му са ми казвали нашия 100 октана е като 95 на другите и ако малко от малко си познаваш колата ще го усетиш това.Когато преди зареждах от там колата грам не вървеше и ми прайше *** разхода.Никога повече на магарешки !!!
  • #16
    12 rate up comment 4 rate down comment
    Онзи ( преди 2 години )
    Сега през зимата по-топло ли ви е отколкото през социализма??
  • #15
    3 rate up comment 6 rate down comment
    ( преди 2 години )
  • #14
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Българина ( преди 2 години )
    За разбирачите по-долу: по времето на соц-а имаше т.н. държавен бензин. Сипваха му някакви прахчета, за да се боядиса като този на бензиностанцията и се караше с него. БЕЗ ПАРИ.
  • #13
    10 rate up comment 26 rate down comment
    до 12 ( преди 2 години )
    Средно за България, във всички области, данни на НОИ за декември 2020. Реално средната заплата е по-висока, защото НОИ не отчита допълнителни споразумения и, естествено, сивия сектор. В София средната заплата е още по-висока. Друг е въпросът, че на някой интеуект, който взима 850 на месец, е трудно да му се обясни какво означава "средна заплата"
  • #12
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Защо сравнявате Какво е било преди 30 години. Ами преди 300 години какво е било????
  • #11
    35 rate up comment 12 rate down comment
    Българин ( преди 2 години )
    Средна заплата за 2020- 1468лв. къде, в коя сфера , в кой град ?????