IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникална суперкола изгоря по време на зареждане

Пламналият McLaren 765LT беше гасен повече от два часа

От време на време в мрежата се появят видеа или снимки на горящи на бензиностанции автомобили. В повечето случаи пожарът бързо бива потушен, за да не се стигне до по-сериозни последици. Понякога дори колата бива спасена, но се случва дори пристигналите на място пожарникари да не успеят да се справят.


McLaren 765LT пожар


Това се случва и с една от лимитираните суперколи McLaren 765LT. Нейният собственик спира на бензиностанция в Пенсилвания, за за сипе гориво, но нещо се случва и автомобилът пламва. Служителите на обекта се опитват да помогнат, а след малко пристига и екип на пожарната. Въпреки това, пламъците са потушени едва след два часа.

За щастие, при инцидента няма пострадали, но луксозната суперкола се превръща в купчина метал и разтопена пластмаса. Единствена част, която остава неповредена е капакът на предния багажник. Виждат се и елементи от окачването, но е ясно, че автомобилът е напълно унищожен.


McLaren 765LT пожар


Причините за пожара не се разкриват, като полицията води разследване на случилото се. Същото вероятно ще направи и застрахователната компания, на която и предстои да изплати изгорялата суперкола на нейния собственик. А тя струва 358 000 долара като нова.

Лимитираният McLaren 765LT е произведен в тираж от 765 бройки. Той се задвижва от 4,0-литров турбомотор с мощност 765 к.с., който работи със 7-степенна роботизирана скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 2,7 секунди.


McLaren 765LT пожар

Снимки: Facebook

0 от 500