IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia също сменя логото си

Ребрандирането на марката ще започне с новия всъдеход Bigster

Компанията Dacia става поредният производител, който сменя дизайна на логото си. Новият вариант ще бъде използван на бъдещите електрифицирани модели на румънската марка, сред които е всъдеходът Bigster.


Dacia logo


Промененото лого на Dacia се отлича с по-ъгловатия си шрифт, който е с по-малки размери от досега. Съвсем наскоро Kia представи аналогично ребрандиране, като замени закръгления шрифт на емблемата с по-отчетливи букви.

Промяната на логото е част от новия 5-годишен план на румънската марка, в съответствие с който компанията ще използва по-ефективен подход към проектирането и производството на своите автомобили. Това вече стартира с обединяването на марките Dacia и Lada в едно подразделение, което ще позволи използването на единен цикъл за разработка на нови модели.


Dacia logo


Първият от тях ще бъде голям всъдеход от сегмент С, който беше анонсиран с появата на концептуалния Bigster. Той ще се настани над Duster в гамата на марката и ще водещата фигура сред моделите на Dacia. Всъдеходът ще разчита на алтернативни източници на енергия и на хибридни двигатели, а заедно с него до 2025 година компанията ще пусне още 2 нови модела.

Концепцията Bigstar е изградена на гъвкавата платформа CMF-B на алианса Renault, чието използване ще позволи на бъдещите модели на Dacia и Lada - общо 11 на брой, да бъдат максимално унифицирани. Те ще отговарят и на новата стратегия на Renault, която предвижда ограничение на скоростта от 180 км/ч.


Dacia logo

Снимки: Dacia

0 от 500
  • #13
    8 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 2 години )
    Яка е ,но за какво ограничение става въпрос? Те тея Дачия не вдигат повече от 160 квото и да ги правиш! Не всъщност 172 с логан с докера 150 и въпреки всичко пак ще си купя щото ремонта 100лв
  • #12
    19 rate up comment 1 rate down comment
    Алфист ( преди 2 години )
    Количката е супер! Какво толко си мерите марките, не разбирам?Карай каквото ти се кара и доставя удоволствие.
  • #11
    21 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 2 години )
    Пич един и същи ги драска тия коментари.Смисълът на живота му е да оплюват Рено и Дачия.
  • #10
    29 rate up comment 1 rate down comment
    Dacia ( преди 2 години )
    Като ви чета, едва ли някой има Dacia от вас. Здраяи и непретенциозни коли. Идеални за работа. Ако не сте схванали,има премиум марки, които нямат общо с Дачия, Рено. Тук се говори за конкретна марка и, ако нямате да добавите нещо от личен опит, трайте си.
  • #9
    4 rate up comment 30 rate down comment
    Ужас ( преди 2 години )
    Щом Лада вече е рено, явно всичко свършва тук. Предпочитам да карам тротинетка. По-здрави са.
  • #8
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Даниел ( преди 2 години )
    Номер 6, надявам се, че само ти от класа ти не знаеш, какво е запетая, голяма буква, точка и ново изречение, защото ако има още, като теб...Работата не отива на добре.
  • #7
    7 rate up comment 27 rate down comment
    А бе ... ( преди 2 години )
    отвънка горе-долу лъсната, ама отвътре блъсната - от рено!
  • #6
    15 rate up comment 28 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    това е жизнения стандарт на българина и мечтата на предприемача от панелката да тегли кредит и да се похвали с неудачията пред съседа който кара пълнолетен премиум нов внос
  • #5
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Men ( преди 2 години )
    От вън са я докарали, ако и отвътре започне да изглежда не като правена от 6-то класник в час по трудово може и да си помисля.
  • #4
    10 rate up comment 33 rate down comment
    неуДачник ( преди 2 години )
    Тюю язък! От старата емблема поне ставаше отварячка за бира, не че нещо друго от таралясника върши работа!