IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Лимузините като на Путин вече се продават свободно

Бронираният Aurus Senat струва колкото шест нови Lamborghini Urus

Официалните дилъри на новата руска премиум-марка Aurus започнаха да продават свободно модела Senat в бронираната му версия, на каквато се вози и президентът на страна Владимир Путин. На пазара са две бройки от модела, като всяка от тях струва 106 900 000 рубли, което прави около 1,2 млн. евро. За тази сума могат да се купят 6 кросоувъра Lamborghini Urus.


Aurus Senat


Каросерията и стъклата на удължения Aurus Senat са бронирани по максималния "граждански" стандарт VR10. Това значи, че те издържат на изстрели от автомат и картечница, а също така са защитени и от бронебойните патрони от снайперска винтовка "Драгунов".

Дължината на четириместния седан достига 6630 мм, което е точно с метър повече от стандартния седан. Заради поставена защита президентската лимузина тежи много повече - 6,5 тона срещу 3,5 тона за небронирания вариант.


Aurus Senat


Задвижването на Senat става с хибриден силов агрегат, в чиято основа е 4,4-литров бензинов V8, който е комбиниран с електкромотор. Сумарната мощност на системата е 600 к.с. Трансмисията се състои от 9-степенна автоматична скоростна кутия на руската фирма KATE и система за задвижване на четирите колела.

Изложените за продажба два автомобила са с ниво на оборудване Individual със 74 опции. Сред тях са круиз-контрол, камери за кръгово видео-наблюдение и седалки с подгряване и вентилация. Има още безкабелно зарядно за смартфони, отделни мултимедии за пътниците отзад, както и премиум-аудиосистема.


Aurus Senat
Aurus Senat


Дилърите на Aurus продават още от края на март стандартния седан Aurus, като разполагат с 9 бройки от него в различни цветове. Всички са на еднаква цена - 24 млн. рубли (270 000 евро).

Снимки: Auto.ru

0 от 500