IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Промяна на върха при електромобилите с най-голям пробег

15 модела, които се справят най-добре с едно зареждане, според WLTP

Когато става въпрос за автомобили, обикновено параметрите за оценяване, извън естетическото задоволство и цената, включват и динамичните характеристики. А при електромобилите, извън динамиката, предвид се вземат още ефективността и зареждането.


електромобили пробег


Има един основен въпрос, който сблъскващите се за пръв път с електромобил, никога не забравят да зададат: „Колко километра минава с едно зареждане?”. Затова, решихме да ви представим екологичните возила, които към момента предлагат най-големия пробег с едно зареждане на батериите. На върха на при тях има промяна след премиерата на новата топ-версия на Tesla Model S и Mercedes-Benz EQS.

И за да сме още по-прецизни уточняваме, че сме взели предвид версиите с най-голям пробег на дадените модели (предлагани и в Европа), които са  декларирани съгласно изискванията на цикъла WLTP. Данните са актуални към месец април тази година, а шампионите може да видите в галерията ни:
   
    
15-те електромобила с най-голям пробег (ГАЛЕРИЯ)


0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    3 - ще си взема, когато да я заредя ми отнема също толкова колко сега да напъня резервоара. Напердък е, но има дсота друг фактори за да станат атрактвини. Колата ми трябва за работа от А до Б а не, да търсиа около А и Б зарядни. 4 - тестовете на прозиводителите не са съвсем показателни, защото ги прават хора от фирмата, които са инструктирани как да я карат. Ако я дадът на мен или теб, или някои друг - знаеш ли какви разлики може да излязат? ;-)
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Да е електрическа, не е единственото усливие, за да е добра кола. Кона като база е достъпен кросоувър. Няма как да очакваш нещо кой знае колко от нея. За градска кола става.
  • #3
    8 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Конкретно за Кона - имам понзнати с такава, 484км пробег - само на книжка. Зимата при студено 250 макс.Досега, над 3-320 не са минали с едно зареждане. Имат си зарядна станция у дома. Жената не е "състезател", на мъжа му тежи малко крака. Не я ползват на дълги разстояния (имат си с ДВГ). Пробвал съм я, като всяка ел. кола - динамика при ускорение, но само до там. Не ме грабна, никаква тръпка да се кара.
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    WLTP тестовете са възможно най подробните тестове по отношение на разхода на автомобилите! Ревютата, които правят журналистите и някой влогъри не обхващат и една пета от показателите, които се следят в този тест!
  • #1
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 години )
    Хайде първо да излязат на пазара, да ги тестват независими ревюъри, пък тогава ще говорим пак. Иначе на хартия всички са много велики.